SVEUČILIŠTE SJEVER

Sveučilište Sjever već dugi niz godina sudjeluje u programu razmjene studenata – Erasmus, a kako bi stranim studentima olakšali prilagođavanje na novu sredinu pokrenut je i Student Buddy program.

Naime, od početka ljetnog semestra (5. ožujka) na Sveučilište Sjever iz Španjolske dolazi student Medijskog dizajna Alehandro i studentica Novinarstva Laura.

Kako bi im se olakšao boravak na Sveučilištu, traže se studenti koji bi ih dočekali pri njihovom dolasku u Koprivnicu. Upoznali sa Sveučilištem, profesorima, referadom, ali i mjestima gdje se studenti druže u slobodno vrijeme te s gradom općenito.

Cilj ovog programa je da se strani studenti osjećaju kao kod kuće, a zajedničkim druženjem poboljšat ćeš svoje znanje engleskog jezika, naučiti i nešto španjolskog, upoznati drugu kulturu i običaje, njih upoznati sa vlastitim običajima i naravno zabaviti se u slobodno vrijeme.

Prije nego što pošalješ svoju prijavu moraš zadovoljavati nekoliko jednostavnih kriterija. Da si student minimalno 2. godine Novinarstva ili Medijskog dizajna koji je vješt u komunikaciji i dobro poznaje engleski jezik i naravno da imaš slobodnog vremena.

Ako i ti želiš pomoći svojim stranim kolegama možeš ispuniti obrazac u referadi ili poslati upit za isti na email: marina.klaric@unin.hr.

Natječaj je otvoren do 26. veljače ove godine.

?>