Info

Prije nešto više od mjesec dana predstavnici Sveučilišta Sjever posjetili su mađarsko Sveučilište Panonija i Sveučilište u Pečuhu. Tom je prilikom rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković s rektorom sveučilišta Panonija potpisao ugovor o suradnji – objavljeno je na službenim internetskim stranicama Sveučilišta Sjever.

Sporazum o suradnji definiraju okvire i moguće budućih aktivnosti s ciljem razvoja poslovanja i znanstvene djelatnosti ovih ustanova. Rektori i prorektori održali su radne sastanke na kojima su dogovorene strategije i daljnji koraci vezani uz nove projekte, ali i mobilnost nastavnika i studenata.

Sveučilite Panonija sa sjedištem u Veszpremu jedno je od većih sveučilišta u susjednoj Mađarskoj. Paletu obrazovnih programa provodi u nekoliko gradova pogranične zone. Suradnja s ogrankom Sveučilišta Panonija koji se nalazi u Nagykaniszi i Sveučilišta Sjever traje već neko vrijeme zahvaljujući Gradu Koprivnici i suradnji na projektu istraživanja obrazovnih potreba tržišta rada u prostorima koje pokrivaju upravo te dvije visokoškolske ustanove.

Sveučilište u Pečuhu, s kojim bi Sveučilište Sjever također uskoro trebalo potpisati ugovor o suradnji, za dvije će godine slaviti 650 godina postojanja. Osnovano je 1367. godine i smatra se prvim mađarskim sveučilištem koje danas studijske programe provodi unutar deset fakulteta s više od 20.000 studenata. Svoju kvalitetu temelje na tradiciji, ali i kontinuiranom razvoju i praćenju novih trendova.

?>