Znanost i obrazovanje

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji s Međunarodnom federacijom za zdravstvenu ekologiju (IFEH) i ostalim institucijama, među kojima je i Sveučilište Sjever, organizira 1. međunarodnu studentsku GREEN konferenciju koja će se povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti održati na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, 17. i 18. svibnja 2018.

Cilj ove konferencije je okupljanje studenata prirodnih, biomedicinskih, tehničkih, biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti, popularizacija znanosti, razmjena i nadogradnja znanja, promicanje multidisciplinarnog pristupa područja zaštite okoliša, primjena smjernica održivog razvoja te ostvarivanje zdravijeg načina života.

“Ideja za održavanje studentske GREEN konferencije rezultat je mog višegodišnjeg korištenja ERASMUS programa kojeg sam koristila u cilju stručnog usavršavanja. Tijekom boravka na inozemnim sveučilištima i institutima, te u svakodnevnom radu sa studentima Sveučilišta u Osijeku, uvidjela sam da najjača snaga, ali i motivacija za zaštitu okoliša i očuvanja naše Zemlje leži  upravo u mladim i ambicioznim glavama naših studentica i studenata.” – otkriva nam izv. prof. dr. sc. Mirna Habuda-Stanić, predsjednica Znanstveno-organizacijskog odbora Konferencije te nastavlja; “Spoznala sam da su to nove generacije koje razmišljaju na nov, inovativan način, a razvoj komunikacijskih tehnologija i svakodnevan dostupnost raznovrsnih informacija studentskoj populaciji pruža neograničene mogućnosti učenja, ali i djelovanja.”

Svi studenti koji žele sudjelovati na konferenciji sažetke svojih radova (do 200 riječi) trebaju dostaviti putem mrežne stranice konferencije na kojoj se može pronaći i obrazac za prijavu. Rok za prijavu produžen je do 23. travnja, a za dostavu cjelovitog rada rok je 18. lipnja 2018. Službeni jezici konferencije su hrvatski i engleski, stoga se sažetak može dostaviti na jednom od navedenih jezika.

Kada smo prof. Habuda-Stanić upitali smatra li da se GREEN konferencija mogla pokrenuti i ranije objašnjava nam kako je “okrenutost novim i zelenim tehnologijama kao i istraživanja u tom području u visoko obrazovnim institucijama uzela zamah tek posljednjeg desetljeća, a danas je u akademskoj zajednici mnogo kompetentnih profesora, ali i mlađeg asistentskog kadra koji se svake godine usavršava na vrhunskim međunarodnim institucijama te svoje znanje prenose na naše hrvatske studente.”

Za sudjelovanje studenata na konferenciji nije potrebna uplata kotizacije, međutim, nužna je registracija koja se može izvršiti ovdje.

 

?>