DRUŠTVO

Studenti novinarstva druge i treće godine, Danijela Alković, Ana Brajdić, Ivan Krznarić, Roberto Klimeš i Vlatka Trglačnik, 11. listopada sudjelovali su na terenskoj vježbi IPA FLOODS Varaždin 2017.

Nakon kratkog brifinga u stožeru projekta IPA FLOODS u hotelu Turist uslijedio je odlazak na teren. Studenti su obišli četiri lokacije na području Varaždinske županije (Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Kučan Ludbreški i Trnovec Plitvica) na kojima se provjeravala pripremljenost, opremljenost i osposobljenost nacionalnih timova Turske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Albanije i Kosova te dva modula civilne zaštite Italije i Njemačke u slučaju katastrofalnih poplava.

Zadatak studenata bio je simulirati medije te provjeriti pripravnost i organiziranost zapovjedničkog kadra, ali i drugog osoblja kada dođu u kontakt s medijima. Između ostaloga provjeravalo se i njihovo znanje engleskog jezika, podatci o broju osoblja, vozila i drugo te znaju li objasniti za što služi određena oprema onim osobama koje ne znaju stručne nazive.

?>