SVEUČILIŠTE SJEVER

Danas se u Bjelovaru u hotelu Central od 10 do 14 sati održao prvi sajam fakulteta na kojem je sudjelovalo oko 40 visokoobrazovnih institucija.

Po uzoru na Smotru Sveučilišta u Zagrebu, Udruga studenata Bjelovarsko-bilogorske zatražila je da se i u njihovoj županiji održi nešto slično, a u tome ih je podržala Županija, ali i Koestlin d.d. kao sponzor. Organizatori su odabrali upravo ovaj termin jer se 15. veljače zaključavaju prijave za državnu maturu za ljetni rok 2018. godine.

Cilj sajma je maturantima predstaviti rad i program brojnih javnih i privatnih Sveučilišta i Veleučilišta, a pritom im olakšati odabir stupnja mature koji će polagati, koje izborne predmete prijaviti, odnosno u konačnici koji fakultet odabrati. Svoj program su predstavili brojni fakulteti Sveučilišta u Zagrebu, Zadarsko Sveučilište, Sveučilište Sjever, Policijska akademija, Veleučilište Bjelovar, Hrvatsko vojno učilište dr. Franjo Tuđman, Međunarodno sveučilište Libertas i mnogi drugi.

Na štandu Sveučilišta Sjever dočekale su nas ljubazne i nasmiješene djelatnice Sveučilišnog centra u Koprivnici, Antonija Mandić i Tanja Šipek. Otkrile su nam kako je broj zainteresiranih za Sjever od Smotre Sveučilišta u Zagrebu porastao, a usuđuju se reći i da je organizacija mnogo bolja. Učenici su pokazali interes za sve smjerove koje nudi Sveučilište Sjever.

?>