Info

Treći filozofski cafe ove akademske godine nosi temu “umjetna inteligencija”, a održat će se u utorak, 22. siječnja s početkom u 19 sati u prostorima AK galerije u blizini Kampusa.

Umjetna inteligencija (artificial intelligence – AI) danas je već uzela previše maha u svijetu te nismo ni svjesni kolikom brzinom se razvija. Prije samo nekoliko godina bila je tek predmet teorijskih rasprava i klasična tema spekulativne fikcije, ali u današnje vrijeme ubrzanih promjena došli smo do točke kada je jasno da će AI snažno promijeniti tehnološki sektor, tržište rada i svakodnevni život.

Što je zapravo ta umjetna inteligencija? Općeprihvaćena definicija ne postoji, ali tim pojmom obično se opisuju umjetni, odnosno neživi sustavi koji pokazuju neki oblik “inteligencije”, odnosno snalaženja u novim okolnostima i uvjetima te uče na temelju iskustva i prikupljanja novih informacija. Istodobno, riječ je o području računalnih znanosti koje se bavi razvojem i proučavanjem takvih sustava te njihovom praktičnom primjenom. Ovo je bio samo mali uvod, a žustru raspravu očekujemo na cafeu u navedenom vremenu i datumu!

Organizatori pozivaju sve zainteresirane te se nadaju kako će se ponovno odazvati velik broj ljudi, bilo da su to srednjoškolci, studenti, mladi ili stari. Sve generacije su dobrodošle!

?>