DRUŠTVO

U petak, 10. svibnja, u koprivničkom gradskom parku poslijepodne su zajedno proveli članovi udruga Latice i Šinterice dobra srca te studenti Sveučilišta Sjever i ekipa Srce TV-a.

Suradnja Udruge Latice i Sveučilišta Sjever započela je u sklopu kolegija Vizualna komunikacija i novi mediji, na inicijativu profesorice Ive-Matije Bitange. Studenti druge godine medijskog dizajna i novinarstva sudjelovali su u mnogim aktivnostima Udruge, a suradnju su okrunili u petak kada je prilog o tome došla snimiti Srce TV.

Aktivnost dana bila je druženje štićenika Udruge Latice s dva štenca, Dingom i Stjepkom, iz Udruge Šinterice dobra srca. Cilj druženja bio je da se djeca poigraju sa psima i naviknu na pravilnu međusobnu interakciju, a studenti su snimili fotografije koje će se čuvati za uspomenu, ali i moći koristiti na društvenim mrežama obje udruge kako bi se poboljšala njihova vidljivost. 


Predsjednica Udruge Šinterice dobra srca, Nina Verčević, istaknula je:

„Na području Koprivničko-križevačke županije djeluje velik broj kvalitetnih udruga orijentiranih na različita područja. Udruga za dobrobit i zaštitu pasa i mačaka Šinterice dobra srca trudi se povezati s različitim udrugama te kroz zajedničku suradnju doprinijeti ne samo zaštiti životinja, već pomoći u ostalim aspektima života. Suradnja s Udrugom Latice je posebno zanimljiva i korisna jer se obje udruge bave humanitarnim radom. Čovjek i životinja su povezani neraskidivom opnom, opnom ljubavi i poštovanja, stoga nam je uvijek zanimljivo sudjelovati u projektima gdje se upravo ta veza njeguje i stavlja u prvi plan.”


Štićenici Udruge Latice razveselili su se psićima, šetali su aktivnog Dinga i nosili malenog Stjepka kojima je pažnja i više nego odgovarala. Studentica Sveučilišta Sjever koja je sudjelovala u organizaciji ovog druženja, Monika Miletić, kaže: „Zadovoljna sam sa suradnjom koju smo ostvarili s udrugama Šinterice dobra srca i Latice. Na fotografiranju je bilo odlično, ali prvenstveno smo se svi bolje upoznali i zabavili, što pogotovo vrijedi za djecu koja su dobila priliku igrati se sa štencima koji čekaju novi dom.“


foto: Monika Miletić, Tamara Posavec

?>