MULTIMEDIJA

Sunset Sport Media Festival u Zadru službeno je završio. Trodnevni sportsko-medijski festival  okupio je mnoge poznate sportaše i stručnjake. Privukao je velik broj domaćih i stranih sudionika, ostvario svoje ciljeve te opravdao status jednog od jedinstvenih festivala na ovim prostorima.

Tijekom festivala sudionici su imali ˝once in a lifetime˝ priliku slušati i vidjeti inspirirajuće govore poznatih sportaša i stručnjaka iz raznih područja te se upoznati i slikati s njima. Isto tako, imali su mogućnost na kraju svakog panela postavljati pitanja i povezati se s istomišljenicima. Jedan od glavnih ciljeva festivala bio je poticanje suradnje i razmjene ideja među sudionicima.

Festival je stvorio izvanrednu priliku za povezivanje i stvaranje mreže kontakata. Sudionicima festivala pridružili su se sportaši iz različitih sportova, poznati novinari, voditelji, producenti i predstavnici sportskih kompanija koji su svojim prisustvom obogatili program i osigurali visoku kvalitetu događanja.

Otvorenje je službeno započelo premijerom dokumentarne serije kreativnog direktora CBS-a Petea Radovicha koji je nedavno dobio hrvatsko državljanstvo i izjavio kako za njega “ne postoje drugi gradovi, samo New York i Zadar”. Serija prikazuje trenutno stanje nogometnog kluba Šahtara i Ukrajine.

Na premijeru dokumentarne serije stigao je i naš nogometni velikan i legenda Dario Srna kojeg su novinari odmah uhvatili i krenuli intervjuirati. Dario Srna sportski je direktor u Šahtaru, a na premijeru serije sa sobom je doveo i mladu momčad Šahtara. Oni žive i treniraju u Splitu jer već osam godina nije moguće nastupanje, kao ni život u ukrajinskom gradu Donjecku.

Serija je izazvala razne emocije, pa čak i kod slavnih osoba za koje se inače misli da su otporne na sve. Prikazana su prva tri nastavka serije koja bi se trebala sastojati od šest nastavaka. Na kraju premijere Dario Srna izjavio je: ˝Nadamo se kako će zadnja epizoda biti naša pobjeda i kraj rata u Ukrajini˝, nakon čega je uslijedio gromoglasni pljesak u kino dvorani.

Premijera serije: “FOOTBALL MUST GO ON” – PRIČA O ŠAHTARU”

Prvi panel nakon otvaranja festivala vodio je upravo Pete Radovich s kolegom iz CBS-a Rushom Sawhneyem o emisiji Golazo u kojoj se nalaze mnoge nogometne zvijezde i legende. Pete Radovich nagrađivani je redatelj u svijetu filma, pogotovo cijenjen u svijetu sporta. ˝Trenutno bi mi najveća nagrada bila kada bih osvojio nagradu za emisiju CBS Sports Golazo”, izjavio je Pete Radovich.


Jedan od najboljih panela bio je onaj s Miškom Ražnatovićem pod nazivom “The man who changed the game – a day in the life of a superagent”. U ovom ekskluzivnom jedan-na-jedan intervjuu saznali smo sve o putu Miška Ražnatovića, od regionalne snage do jednog od najmoćnijih agenata u svijetu košarke današnjice. Kroz njegove riječi, ovaj iznimni agent pokušao je objasniti što stoji iza zadivljujućeg uspjeha balkanskih igrača u NBA ligi i Euroligi te podijeliti svoja razmišljanja o budućnosti košarke kao sporta. Moderator intervjua bio je vrlo dobro informirani Pete Radovich, koji je svojim pitanjima navodio Miška da što detaljnije prepriča svoj, ali i život pojedinih zvijezda. Opisao je jedan svoj radni dan i praćenje utakmica u kojima igraju njegovi igrači.

Najuzbudljiviji panel festivala bio je ˝All The Smoke – podcast kings˝. “All The Smoke” je iznimno popularan sportski podcast koji vode kontroverzni bivši NBA igrači Matt Barnes i Stephen Jackson. Ovaj podcast donosi neograničen pristup svijetu sporta i zabave, nudeći intimne razgovore s najvećim imenima iz svijeta sporta, posebno NBA-a. Njihova reputacija kao kontroverznih igrača daje dodatnu dimenziju podcastu jer se ne ustručavaju donijeti nepristrane priče i razgovarati o izazovima, uspjesima i kontroverzama koje prate svijet sporta.

S “All The Smoke” dobivate priliku čuti neispričane priče, iskrene perspektive i zanimljive anegdote iz svijeta profesionalnog sporta što čini ovaj podcast izuzetno atraktivnim za ljubitelje sporta diljem svijeta. U panelu je sudjelovao i jedan od najpoznatijih ljudi u svijetu boksa Stephen Espinoza, predsjednik Showtime Sports-a. Moglo se vidjeti kako oni to rade i uživo jer su im organizatori festivala omogućili podcast na predivnoj turističkoj atrakciji poznatoj pod nazivom ˝Pozdrav suncu˝.

Podcast ˝All The Smoke˝ na Pozdravu suncu

Dolazak do karte za festival nije bio jednostavan, kao ni pronalazak smještaja u blizini Zadra. Na kraju, kada se sve zbroji, bilo je vrijedno i isplatilo se. Svim ljudima željnim zanimljivih sportskih i životnih priča svakako bi preporučio dolazak na ovaj festival.

Izvor slika: Noel Bjažić / privatna arhiva

?>