Svijet

Američki glumac Johnny Depp je 2019. godine pokrenuo tužbu za klevetu protiv svoje bivše žene, Amber Heard, u iznosu od 50 milijuna dolara. Amber Heard se tuži zbog članka, koji je napisala 2018. za The Washington post, u kojem je sebe nazvala žrtvom obiteljskog nasilja. Nakon objave članka, Johnny Depp tvrdi kako je on imao nepopravljivo negativan utjecaj na njegovu karijeru te je izgubio i neke od svojih najvećih filmskih uloga, a jedna od njih je i uloga kapetana Jacka Sparrowa u Piratima s Kariba.

 

„Govorila sam protiv seksualnog nasilja i suočila se s gnjevom naše kulture. To se mora promijeniti.”, rekla je Amber Heard u članku. Johnny Depp je od objave članka sve optužbe negirao i navodi kako je cijeli članak temeljen na lažima.

Što je Johnny Depp rekao u svom svjedočenju?

U svjedočenju Johnnyja Deppa izašli su mnogi detalji njihove veze gdje su iznijeti dokazi koji pokazuju kako je gospođa Amber Heard bila fizički i psihički nasilna prema slavnom glumcu. U svojem suđenju također iznosi kako je u svom djetinjstvu pretrpio verbalno i fizičko zlostavljanje od strane svoje majke.

“Nikad nisam dosegao točku da na bilo koji način udarim gospođu Heard niti sam ikad udario bilo koju ženu u svom životu.”, rekao je Johnny Depp i istaknuo kako je najčešće agresor u vezi bila upravo njegova bivša žena. U jednoj od njihovih svađa izgubio je i prst jer je, prema njegovim riječima, Amber H. bacila bocu vodke na njega.

„Reci svijetu, Johnny. Reci im, ja Johnny Depp, muškarac, i ja sam žrtva obiteljskog nasilja.”, pustio je snimku Deppov odvjetnik, te ga upitao što je odgovorio na to.

„Da, jesam.“, odgovorio je.

Johnny Depp je svjedočio 13 dana, a sada je na red došla i Amber Heard.

Obrana Amber Heard

“Bojim se pronaći riječi kojima bih opisala koliko je ovo bolno. Ovo je sigurno najbolnija i najteža stvar kroz koju sam ikad prošla.”, bile su riječi kojima je 2. svibnja započelo svjedočenje Amber Heard, koja se najviše proslavila svojom ulogom u Aquamanu.

U svojem svjedočenju opisuje fizičko zlostavljanje koje je doživjela u svojoj vezi te smatra kako je ono bilo potaknuto konzumacijom alkohola i droge. Iako je nekoliko svjedoka, kao i Johnny Depp, svjedočilo kako je ona također uzimala razne supstance u nekoliko navrata. Osim iznošenja detalja njihove veze, osvrnula se i na sam početak gdje je opisivala kako je njihova ljubavna veza započela na setu snimanja filma, ”The Rum Diary” u listopadu 2009. godine.

“On je bio ljubav mog života. Ali on je bio i nešto drugo. Nešto grozno.”

Otkako je suđenje započelo, na tribinu su pozvani akteri, svjedoci i eksperti da podrže svaku stranu. No, još uvijek neki od poznatih zvijezda i ključnih svjedoka treba svjedočiti u narednim tjednima. Heardin popis potencijalnih svjedoka izvorno je uključivao Elona Muska, s kojim je hodala, ali se više ne očekuje njegovo svjedočenje. Na njezinoj listi je i njezin bivši kolega James Franco, kojemu se navodno povjerila. Također, smatra se kako je imala aferu s njim dok je još bila u braku s Deppom.

 

Fotografije: screenshot s Youtube aplikacije

?>