SVEUČILIŠTE SJEVER

Sveučilište Sjever nastavlja s razvojem međunarodne suradnje i ove godine te ponovno nudi mogućnost Erasmus međunarodne mobilnosti za sve studente, profesore i nenastavno osoblje. Početkom studenog raspisan je natječaj za prijavu na Erasmus u akademskoj godini 2014./2015., ta na koji se svi zainteresirani mogu prijaviti do 1. prosinca 2014.

Natječaj podrazumijeva izbor studenata   kojima će se dodijeliti financijska potpora za stručnu praksu u ljetnom semestru akademske godine 2014./2015.u okviru Erasmus+ programa. Na natječaj se mogu prijaviti i izvanredni studenti, kao i studenti koji će uskoro diplomirati a praksu žele iskoristiti najdulje 12 mjeseci nakon diplome.  Sveučilište Sjever će financirati maksimalno do 6 mj., no, ako student želi ostati dulje, do 12 mjeseci, može o vlastitom trošku. Mjesto za obavljanje prakse, studenti mogu pronaći samoinicijativno ili pomoću matične ustanove, a praksu može obavljati u zemljama članicama EU, te Island, Norveška, Lihtenštajn, Makedonija i Turska. Student za obavljanje stručne prakse može primiti financijsku potporu iz Erasmus+ sredstava, koja pokriva dio troškova, zapravo troškove koje bi student imao i u matičnoj zemlji. Osnovni kriteriji za odabir studenata su motivacijsko pismo, dosadašnje ocjene na studiju i znanje jezika ovisno o zemlji u koju se odlazi. Protiv Odluke o odabiru kandidata može se podnijeti žalba Povjerenstvu u roku 8 dana od dana objave odluke.

Natječaj se odnosi i na one studente kojima će se dodijeliti financijska potpora u svrhu studija u ljetnom semestru akademske godine 2014./2015. Erasmus+ studenti oslobođeni su plaćanja školarine na inozemnom visokim učilištima, te studenti ostaju upisani na matičnoj ustanovi Sveučilišta Sjever tijekom cijelog trajanja studentske razmjene. Na natječaj se mogu prijaviti studenti preddiplomskog i diplomskog studija Sveučilišta Sjever, kao i izvanredni studenti uz uvjet  da za vrijeme trajanja mobilnosti pohađaju redovni studij u punom vremenu na inozemnom sveučilištu, te trebaju biti upisani najmanje na drugu godinu preddiplomskog studija. Studenti se prijavljuju na mjesta koja je dogovorilo Sveučilište Sjever. Financijska potpora kao i kriterij za odabir kandidata jednaki su kao i za kandidate koji se odluče na obavljanje stručne prakse preko Erasmus mobilnosti.

Dokumentaciju je potrebno osobno dostaviti ili poslati preporučeno poštom do 1. prosinca 2014. u 16:00 sati.

?>