ŽIVOT NA SJEVERU

Dana 15. ožujka 2019., u prostoru Sveučilišta Sjever, održano je predstavljanje studentske inicijative – Metastudija. Kao što već znamo, Metastudij je neformalna inicijativa studenata Sveučilišta Sjever koja nastoji potaknuti studentsko, kulturno i kolaborativno djelovanje u svrhu prakse i poboljšanja studentskog života u Koprivnici.

Inicijatori su kreativni studenti Marina Štefančić, Leona Vertuš, Matija Domitrović, Marko Šamec i David Vrhovski.

Kako su i sami rekli: „Naišli smo na problem studentskog sadržaja u Koprivnici, željeli smo kreirati vlastiti i ponuditi ih drugim studentima.“ Na početku su objasnili sam naziv inicijative koji dolazi od grčke riječi meta ­+ studij, što znači studij izvan studija. Jedan od ciljeva Metastudija je prikazati sve radove studenata koji su se radili prethodnih godina kako bi ih prikazali budućim studentima.

Predstavljanje inicijative ujedno je bila i promocija prvog broja časopisa koji su osmislili Leona Vertuš i Sven Tomašić. Svaki broj časopisa dizajnira netko drugi. Dizajn nije osmišljen unaprijed, nego je prepušteno studentima na volju da se izraze kako god žele, a ograničeni su jedino dimenzijama i kvalitetom papira. Tijekom predstavljanja proveli su prisutne kroz svoju modernu web stranicu i objasnili kako se tko može uključiti u sam rad.

Istaknuli su da je Metastudij namijenjen svima koji su zainteresirani i da je smisao upravo kolaboracija studenata svih smjerova. Također, spomenuli su i podcast koji služi za razmjenjivanje iskustva između studenata i ljudi koji već rade na stvaranju kreativnog sadržaja.

„Pozivamo sve studente da dođu u atelje, druže se, kreiraju sadržaj i nastave cijelu ideju s nama.“ – poručili su iz Metastudija.

 

 

 

?>