SVEUČILIŠTE SJEVER

Dan koji su studenti željno priželjkivali napokon je došao. Dugo iščekivana studentska menza u dvorištu Sveučilišta Sjever u Koprivnici otvorila je svoja vrata studentima, profesorima, ali i svim građanima. U ponedjeljak 14. listopada, studentsku „Bazu“ svečano je otvorio rektor Sveučilišta Sjever, Marin Milković, a sreću i zadovoljstvo novootvorenom menzom nitko nije skrivao. 

„Konačno je došlo do onoga za što smo se borili.“

Put do otvaranja studentske menze bio je dug i trnovit, a kako je napokon, nakon svih prepreka, došlo do otvaranja menze, ispričao je prorektor Sveučilišta Sjever, Mario Tomiša.

„Prva faza izgradnje je dio za koji je Sveučilište Sjever preuzelo odgovornost, jer smo, nažalost, jedini Sveučilišni centar u Hrvatskoj koji mora iz vlastitih sredstava izgraditi svoju menzu, što smo mi i napravili. Nakon toga su druge službe trebale pribavitii neke dozvole, provesti natječaje i slično. Izabran je višegodišnji partner KTC, tako da će oni sada samo preseliti svoju adresu. Konačno je došlo do onoga za što smo se borili. Ono što se čekalo zadnjih mjesec dana je finalni posjet povjerenstva od strane Ministarstva i finalni papir da je sve u skladu prema svim zakonima i pravilnicima. Konačno smo danas tu, danas je menza počela s radom. Ona je otvorena za naše studente, za nastavnike i sve druge zainteresirane. Svi ste dobro došli, a pozivamo i sve građane da nas posjete ovdje.„

Rektor Sveučilišta Sjever, Marin Milković, svečano je otvorio novu menzu uz zahvale Gradu Koprivnici i prorektoru Mariju Tomiši.

Svoje zadovoljstvo novootvorenom menzom pokazao je i gradonačelnik Koprivnice, Mišel Jakšić, te dodao: 

Izuzetno mi je drago da ono za što se ovaj grad strateški opredijelio prije sedam godina, sada dobiva jasne konture. Imamo stalni porast broja studenata, ali i konačno uspijevamo podići standard tih istih studenata na čemu smo si doista svi dali jako puno truda te uložili značajna sredstva.“

Od danas naši studenti ne moraju brinuti gdje i kako će se hraniti. Kao što je već najavljeno, ponuda hrane biti će raznolika i obilna pa će studenti moći odabrati između tri ručka i tri večere, u koje ulazi po jedan vegeterijanski obrok. Bogat meni i kvaliteta KTC-ove kuhinje biti će im na raspolaganju tokom daljnjeg studija. 

„Stvarno sam sretna što se otvorila menza. Dodatan plus je to što se nalazi u dvorištu faksa. Napokon ću se zdravije hraniti, a isto tako možemo otići i na kavu za vrijeme pauze od predavanja.“ – rekla je Ana Markuš, studentica novinarstva.

Uz čašicu šampanjca i komad torte družili su se svi gosti, a da se u Bazi sprema još zanimljivih druženja, potvrđuje i nadolazeći After class party koji će se održati u petak, 18. listopada. Vidimo se!

foto: Ivona Rož

?>