Studentski

Mjesec prosinac donio nam je ugodno blagdansko raspoloženje, obilne božićne trpeze, praznike za studente i školarce, ali i zimski odmor za one koji si ga mogu priuštiti. Osim toga, napokon nam je stiglo vrijeme uživanja u zimskim radostima. Bilo da je riječ o sanjkanju, skijanju, grudanju ili izradi snjegovića, većina se ljudi tome veseli, a osobito oni najmlađi.

Sezona skijanja već je započela što za neke predstavlja odlazak na različite skijališne destinacije. Oni malo dubljeg džepa mogu si priuštiti neka luksuznija mjesta, pijuckanje kakaa i kuhanog vina u pauzama od skijanja te večernja uživanja u skupim hotelskim delicijama. „Preseratori i bogatuni“, rekli bi iz ljubomore oni koji ne idu na skijanje. Možda u tome i ima istine. Međutim, nije uvijek sve crno-bijelo. Postoje i oni koji istinski uživaju u skijanju i snijegu, vjerojatno i više nego što ljeti uživaju na plažama.

Rijetki studenti idu na skijanje 

Većina studenata Sveučilišta Sjever ove godine ne ide na skijanje. Mnogi uopće ne skijaju niti ih skijanje zanima, a mnogi ga smatraju preskupim.

„Ne idem na skijanje. Prvenstveno zato što uopće ne volim snijeg i zimu, a kako nisam sportski tip, vjerojatno bih loše skijala ili nešto slomila. Osim toga, odlazak na skijanje mi je preskup“, kroz smijeh se izjasnila studentica Ana.

Oni studenti koji idu na skijanje najčešće odlaze u Francusku, Sloveniju i Austriju. To su neka od najposjećenijih mjesta za zimski turizam i skijanje. Pratnju studentima na zimskom odmoru uglavnom čine prijatelji ili roditelji.

„Gotovo svake godine dio praznika provodim na skijanju. Volim skijati, a imam i svoju skijašku opremu, pa mi skijanje ne predstavlja neki problem. Destinacija koju uvijek iznova posjećujem je skijalište Rogla u Sloveniji“, kazala je studentica Tea.

Iako mnogi smatraju kako im je u ovo krizno vrijeme teško priuštiti skijanje, ima i onih koji ga smatraju itekako isplativim. Oni se tijekom godine malo žrtvuju i skupljaju novac za izvrsno proveden godišnji odmor na snježnim planinama. Onima koji si tako nešto ipak ne mogu priuštiti preostaje samo uživanje u zimskim radostima kod kuće. S obzirom na to da je ovih dana napadalo podosta snijega, moći će, ako ništa drugo, izraditi snjegovića ili osloboditi put do kućnog praga.

?>