SVEUČILIŠTE SJEVER

Studenti Sveučilišta Sjever danas su odlučili poslati poruku nezadovoljstva, ali i nade u bolje sutra. Naime, još od svibnja ove godine, poznato je kako tvrtka KTC d.d. odustaje od zbrinjavanja koprivničkih studenata svojim toplim obrocima. 

#igregladi

Od tog istoimenog mjeseca svibnja, prošlo je sada već pola godine i studenti su više nego ogorčeni. Uz nedaće koje ih krase sve ove godine – loša povezanost grada Koprivnice s ostatkom Hrvatske, najmovi koji su zbog trenutne inflacije skočili u nebo, sada su se tu nadovezale i “igre gladi”. Naime, Sveučilište Sjever ove je godine upisao rekordan broj studenata, ali da su ovu informaciju znali ranije, razmislili bi o upisu na Sveučilište u Koprivnici, požalila se jedna studentica za ePodravinu. Također, javila nam se još jedna studentica s vrlo kratkim, ali jasnim odgovorom na pitanje: “Zašto ste ogorčeni jer menza ne radi?”

“Sada kada je nema većina nas živi na sendvičima iz pekare i čokoladicama. To su mi jedini obroci u danu, ako si ne naručim pizzu ili ne napravim neki instant ručak u stanu, a što svi znamo – košta i previše.”

#trebamoliprosvjed?

S obzirom na to da je sada već u tijeku višemjesečna agonija, nedostatak informacija koje prekasno dolaze do studenata Sveučilišta Sjever te saznavanje istih preko drugih medija, iz Studentskog zbora su se odlučili na reakciju  kako bi poručili odgovornima da ovako više ne može. Oblijepili su strateška mjesta jednostavim posterima s naglaskom na sveučilišno-crvenu boju i pitanjem: “Trebamo li organizirati prosvjed? #igregladi”

Priupitali smo Studentski zbor zašto su se odlučili na ovaj poduhvat, a oni nam poručuju:

“Ova akcija – reakcija s plakatima je tu da Studentski zbor pokaže kako studenti neće šutjeti na nepostojanje menze, a samim time smo željeli za početak pustiti naš glas vizualnim efektom jer natječaj sutra završava pa ukoliko i ponovljeni natječaj neće uroditi plodom, utoliko ćemo nezadovoljstvo iskazati na neke druge načine.”

Kako saznajemo, ako se sutra pri završetku natječaja niti drugi put nitko ne javi kao možebitna slamka spasa, studenti će, izgledno je, u pravi prosvjed.

 

Fotografije: Mia Vidaković

?>