SVEUČILIŠTE SJEVER

U sklopu kolegija Uvod u radio i televiziju, studenti Sveučilišta Sjever ove su srijede posjetili Hrvatsku radioteleviziju. Pod stručnim vodstvom gospođe Nade Chedid obišli su redakcije i studije u kojima se svakodnevno priređuju različite emisije. Prvi dio obilaska bio je posvećen radiju. Studenti su vidjeli kako izgleda vođenje emisije na Radiju Sljeme, posjetili su studio u kojem se snimaju radio drame te gluhu sobu koja je na većinu ostavila snažan dojam.

Nakon radija, uputili su se u studio televizijskog Dnevnika u kojem je vladala znatno dinamičnija atmosfera. Naoružani fotoaparatima, nisu propustili priliku fotografirati se u ulozi voditelja vijesti. Kasnije su se upoznali s virtualnom scenografijom te zavirili u još nekoliko studija. Kako bi dobili uvid u vizualni dio različitih emisija, studenti su prošetali kroz skladište u kojem se nalaze scenografije za emisije kao što su „Briljanteen“, „Piramida“, „8. kat“…

HTV 3

Na samom kraju obilaska došli su i do sportske redakcije u kojoj su zatekli dva poznata lica – Milu Horvat i Dragu Ćosića.

S obzirom na to da hodnici HRT-a imaju ukupnu dužinu od 32 kilometra, dva sata jedva da su bila dovoljna kako bi se sve razgledalo, a studenti su na kraju bili zadovoljni i puni dojmova.

„Bilo je interesantno vidjeti kako dosta toga nastaje, upoznati ljude s kojima bismo htjeli raditi jednoga dana, a uz neponovljivog Dragu Ćosića, najveći utisak na mene ostavila je gluha soba“, rekao je Ivan Pavić, student druge godine novinarstva.

?>