SPORT

Atmosfera na Sveučilištu Sjever bila je iznenađujuće mirna 23. studenog oko 11 sati, a fakultet gotovo prazan jer su studenti utakmicu pratili u stanovima, obližnjim kafićima, a neki čak i na poslu kako bi pružili potporu našoj reprezentaciji u obrani svjetskog srebra. Nekoliko sati nakon razočarenja uzrokovanog remijem protiv Maroka, studenti su s nama podijelili još svježe dojmove.

Vraćanje novoj – staroj navici zbog Dalića

„Utakmicu sam gledao u kafiću s društvom. Iako je kafić bio pun, atmosfera je bila poprilično mirna. Na kraju je uslijedilo razočarenje zbog neriješenog rezultata“, rekao nam je student druge godine Komunikologije, medija i novinarstva uz podsmijeh prijatelja koji su ga zezali kako Roko zasigurno navija za Maroko.

Mnogi su navijači zbog radnog vremena koje se poklapalo s prijepodnevnim terminom utakmice bili prisiljeni propustiti okršaj Hrvatske i Maroka. No, to nije bio slučaj kod Blaža Tomića, također studenta druge godine Komunikologije, medija i novinarstva, koji je uspio utakmicu pratiti i na poslu. Štoviše, utakmica se gledala kolektivno s kolegama uz hranu i piće. Dobru je atmosferu naposljetku ipak pokvario rezultat od 0:0. Blaž nam je simpatičnom situacijom otkrio tko je po njegovom mišljenju glavni krivac za utakmicu bez pobjede: „Ostavio sam se cigareta prije pet dana, ali lošoj navici vratio sam se već danas u 70. minuti tekme zbog Dalićeve loše taktike.“

Optimističniji je ipak bio Ivan Vidaković, brucoš KMN-a koji je utakmicu pratio sam u kućnoj atmosferi: „Ne mogu reći da nisam razočaran remijem, no Hrvatska ima još puno toga za ponuditi. Vjerujem da ćemo preostale dvije utakmice zaključit pobjedom, posebice onu protiv Kanade.“

‘Oršić je zaslužio veću minutažu!’

Nisu samo studenti vjerno pratili prvu utakmicu Hrvatske reprezentacije na SP-u. Profesorica Irena Radej Miličić prvo je poluvrijeme odgledala doma, a drugo odslušala u automobilu na putu prema Koprivnici. „Nisam pretjerano razočarana našom igrom, ali ipak smatram da je Oršić zaslužio veću minutažu i to ne samo zbog Dinama!“, govori nam profesorica kroz smijeh na pauzi između predavanja.

Atmosfera je uzavrela i na studiju Medijskog dizajna, naročito u stanu brucošice Matee Kovačev koja navijala s cimericama. „Utakmica je bila zanimljiva i mirna, no onda je uslijedio šok. Iako nijedna strana nije dala gol, jako nas je iznenadio remi protiv Maroka u utakmici u kojoj nismo očekivale ništa manje od pobjede“, rekle su nam „medijašice“ koje su u onom mirnijem dijelu utakmice uspjele odraditi zadatke vezane uz fakultet.

Iskaljivanje bijesa i optimistična predviđanja

Paola Perica, još jedna brucošica KMN-a, dodatno je začinila navijačku atmosferu postavljanjem zastave iznad televizora koji je bio meta svakojakih povika nervoznih cimerica.

Studentica druge godine KMN-a, Nika Bosilj, odlučila je sama pogledati utakmicu, no već ima velike planove i optimistična predviđanja za sljedeću: „Nisam ovaj put nosila dres, ali zato je spreman za okršaj s Kanadom! Naravno da predviđam pobjedu Hrvatske i to rezultatom 1:0.“

 

Fotografije: Osobna arhiva

?>