Znanost i obrazovanje

Studenti Sveučilišta Sjever prve i druge godine preddiplomskog te prve godine diplomskog studija Medijskog dizajna posjetili su Međunarodnu konferenciju “(Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik” u Beogradu koja se održala od 28. do 31. ožujka.

Prisustvovali su četverodnevnoj seriji predavanja, diskusija, radionica i izložbi renomiranih autora, dizajnera i teoretičara iz Srbije, Europe i Sjedinjenih Američkih Država. Projekt je prije svega namijenjen studentima umjetničkih fakulteta i fakulteta za dizajn iz regije, ali i mladim profesionalcima i široj publici.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7f7a

Studenti su imali prilike prisustvovati na predavanjima dizajnera i umjetnika poput Dejana Kršića, Philippe Apeloiga, Ivana Dorotića, Damira Gamulina, Boruta Vilda, Nike Mihaljevića i drugih.

Uz predavanja, aktivno su radili i na sedam radionica raznih tematika. Kroz susret profesionalaca razmijenili su iskustvo, znanje, kulturne vrijednosti, ideje o dizajnu i vizualnim komunikacijama kao i o promjenama koje su nužne u odnosu na suvremeni sistem obrazovanja iz područja grafičkog dizajna.

29871584_2207021729324381_796206556706530868_o

U sklopu festivala svakog su dana organizirane izložbe u raznim kulturnim galerijama i izložbenim prostorima. Posebno se istaknula izložba pod nazivom „Menjaža“ koja je ujedno imala otvoreni pristup izlaganja studentskih i autorskih radova, odnosno svih sudionika ove konferencije.

?>