DRUŠTVO

U Čakovcu, 8. listopada u atriju starog grada, poznati fotograf i snimatelj Šime Strikoman snimio je milenijsku fotografiju u sklopu Mjeseca borbe protiv raka, u kojoj su sudjelovali i studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever. U ružičastim majicama raspodjelom u prostoru mnoštvo je činilo veliki oblik ružičaste vrpce, koja je simbol borbe protiv zloćudne bolesti.

U 523. po redu milenijskoj fotografiji Šime Strikomana, veliku ružičastu vrpcu čine, uz studente sestrinstva, i brojni članovi različitih udruga i klubova iz Hrvatske i Slovenije. Veliku ružičastu vrpcu dobio je i spomenik oproštaja Katarine Zrinski, a cijeli taj događaj popraćen je svečanošću kojoj je nazočila i Zrinska garda, kao i vatrogasci JVP Čakovec. Samu akciju organizirali su Županijska liga protiv raka Čakovec i Savez udruga protiv raka dojke. Na milenijskoj fotografiji nalazi se preko tristotinjak ljudi.

Tom se prigodom održalo nekoliko predavanja, na kojima je uz ostale aktivnosti vezanih za ovu akciju prisustvovalo četrdeset i dvoje studenata sestrinstva. Kako je susretanje s malignim bolestima dio svakodnevice u njihovom budućem poslu, već se i tijekom obrazovanja potiče na djelovanje u tom smjeru.

slika32-1024x576

 

?>