Studenti

Jučer su, 12. studenoga 2019. studenti treće godine novinarstva imali priliku posjetiti najstariji radio u gradu – Radio Koprivnicu.

Radio Koprivnica  nosi titulu najstarijeg u gradu jer je s emitiranjem programa započeo je još davne 1945. godine, stoga je začetnik i utemeljitelj radijskog novinarstva u Podravini.

Kroz brojne prostorije i studija RKC-a studente je proveo direktor Goran Generalić te približio studentima rad u radijskom novinarstvu. Upoznao ih je sa starom opremom kojom su se nekada koristili te pokazao onu najsuvremeniju – digitalnu – kojom se danas koriste te si uvelike olakšavaju posao.

Radio Koprivnica posjeduje županijsku koncesiju te se na području koji obuhvaća zadržao se dugi niz godina. Uključen je u digitalno eksperimentalno emitiranje radijskih programskih kanala u zemaljskoj mreži te je to samo jedan od dokaza kako prate najnovije trendove u tom području. To je samo dodatni poticaj u stvaranju kvalitetnijih programskih sadržaja. Program emiriraju 24 sata dnevno putem 4 lokacije FM odašiljača i internet platforme.

Studenti su ovo posjetili uz pratnju doc. dr. sc. Željka Krušelja u sklopu kolegija NPN elektronički mediji.

foto: Nora Mlinarić

?>