SPORT

Studenti treće godine studija Komunikologija, mediji i novinarstvo na Sveučilištu Sjever su u sklopu kolegija Sportsko novinarstvo doc. dr. sc. Krešimira Lackovića sudjelovali na press konferenciji NK Slaven Belupo jučer na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš.

Unatoč kišovitom vremenu, studenti su entuzijastično i samouvjereno postavljali pitanja treneru Slaven Belupa Zoranu Zekiću. Trener je komentirao današnji derbi 16. kola HNL-a protiv NK Lokomotive koji će se igrati na domaćem terenu te optimistično zaključio da se uz kvalitetne igrače kakve ima ne brine za ishod utakmice.

„Pobornik sam načina na koji Lokomotiva igra jer su igrači mladi i poletni. Sve su ono što moderna situacija u sportu zahtjeva. Taktički ćemo se prilagoditi i nadam se biti još koncentriraniji u svim segmentima nogometne igre. Jako sam dobro raspoložen jer mi moji igrači daju vjere svojim radom na treninzima“, rekao je Zekić.

Zoran Zekić

 

Nakon službenog dijela pressice glasnogovornik kluba Luka Šarlija porazgovarao je sa studentima te im pobliže objasnio teorijsku pozadinu ponašanja novinara na press konferenciji, a studenti su imali priliku saznati što sve spada u posao glasnogovornika jednog nogometnog kluba.

Šarlija je nakon toga studentima pokazao tribine na kojima za vrijeme utakmice odvojeno sjede novinari s radija, televizije i tiskanih medija. Studenti su dobili neočekivanu ekskluzivu u vidu današnje postave protiv Lokomotive jer su igrači Slaven Belupa u trenutku obilaska tribina, na kišovitom terenu, imali trening.

Luka Šarlija

 

Fotografije: Lorena Hubina

?>