DRUŠTVO

U koprivničkoj Gradskoj vijećnici raspravljalo se 20.5.2019. o temi ekologije, ekološke osviještenosti i klimatskim promjenama – u okviru projekta Gradovi i općine – prijatelji djece koji se održava već petu  godinu, a vezan je uz Međunarodni dan obitelji. Prije početka pripreme za debatu nazočne studente, srednjoškolce i profesore-mentore pozdravila je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Studenti novinarstva Sveučilišta Sjever mentorirali su učenike koprivničkih srednjih škola. Diskusiju su vodile studentice druge godine novinarstva Nora Mlinarić, Ana Vugrin i Paula Vrhovčić pod mentorstvom doc. dr. sc. Lidije Dujić.

doc. dr. sc. Lidija Dujić

„Jako me se dojmilo, srednjoškolci su bili iznenađujuće raspoloženi za razgovor i raspravu. Rado bih ponovila ovo iskustvo, ali najviše od svega mi se svidjela tema rasprave. Stvarno trebamo aktivno sudjelovati u tome da spasimo Zemlju, ne samo da razmišljamo o tome, nego još važnije da uistinu djelujemo ekološki osviješteno i zeleno“ – izjavila je studentica novinarstva Ana Vugrin.

Ana Vugrin


S prikupljenim informacijama na spomenutu temu srednjoškolci će posjetiti i mentorirati koprivničke osnovnoškolce koji će debatirati u Gradskoj vijećnici u Koprivnici 29. 5. 2019. s početkom u 12 sati. Na toj debati srednjoškolci će sudjelovati u ulozi moderatora i sudaca, a studenti novinarstva medijski će popratiti ovaj projekt.

foto: Ivona Rož

?>