DRUŠTVO

U utorak 6. studenog 2018. godine studenti Medijskog dizajna i Novinarstva u sklopu kolegija „Uvod u radijsko i TV novinarstvo“ imali su priliku posjetiti HRT.

Studente je u razgledavanje vodila Nada Chedid iz službe za odnose s javnošću HRT-a. Odmah na početku  je ukratko prepričala povijest Hrvatskog radija i televizije. Studenti su tada mogli pitati što god ih je zanimalo. Voditeljica je također pričala o „frižideru“ u koji pohranjuju sve audio i vizualne materijale i ukoliko bi se ugasio HRT, imao bi imao toliko materijala i sadržaja da bi mogao emitirati sljedećih 50 godina. Isto tako, studenti su saznali su da postoji fond koji voditeljima omogućuje kupovinu garderobe; mogli su vidjeti tko ih oblači, prostor za šminku i sl. 

Studenti su imali priliku vidjeti skoro svaki studio, garderobu, gluhu sobu koja je jedna od nekoliko u Hrvatskoj, studio HR1 i HR2. Cijela zgrada HRT-a ima čak 32 km hodnika od kojih su studenti uspjeli prijeći samo dio. Bili su i najvećem studiju „Aston Marti“ u kojemu je postavljena scenografija za „The Voice“. Imali su priliku kratko vidjeti kako teku pripreme za emisiju „Dobar dan Hrvatska“, a za vrijeme obilaska sreli su voditelje Leona Čuljka i Zrinku Štimac koji su se pripremali za jučerašnju emisiju “Dobar dan, Hrvatska”. Ukratko su opisali kako izgleda njihov radni dan te naglasili da traje 24 sata. Odgovorili su na nekoliko pitanja studentima te opisali kako se snalaze kada im otkaže gost ili kada u emitiranju uživo naprave neku grešku. Jedini studio u kojem se ne mijenja scenografija je studio iz kojeg se emitira Dnevnik.

?>