SPORT

Ivan Šapina, 19-godišnjak je koji je dio Hrvatske taekwondo reprezentacije i student ekonomije, a zahvaljujući napornom radu, trudu i odricanju, nastavlja nizati uspjehe, a taekwondo trenira već 13 godina.

Treniram od svoje šeste godine, taekwondo su trenirali brat i sestra, pa sam tako i ja odlučio probati taj sport, svidjelo mi se i od tada nisam trenirao niti jedan drugi sport – govori Ivan.

Najnoviji uspjeh postigao je u nedjelju kada je na Svjetskom prvenstvu održanom u Manchesteru, osvojio brončanu medalju u kategoriji ispod 87 kilograma.

Ivan Šapina i njegov trener Dejan Mesarov

Uz naporne treninge, student je prve godine Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje uspješno rješava svoje studentske obaveze.

Treniram 12 puta tjedno, u 9 i u 15 sati. S obzirom na to da sam izvanredni student i imam predavanja popodne i navečer, uglavnom direktno s treninga idem na faks – pojašnjava on.

Naglašava kako mu je obitelj najveća podrška u svemu – na povratku iz Manchestera u Hrvatsku, iznenadili su ga majicama na kojima je, posebno za ovu prigodu, otisnuto „Samo je nebo granica“.

Ivan Šapina s obitelji na aerodromu

U svojoj dosadašnjoj karijeri može se pohvaliti brojnim osvojenim medaljama i sudjelovanjem na raznim natjecanjima u, između ostaloga, Kini, Poljskoj, Turskoj i Austriji, a najveća motivacija su mu Olimpijske igre.

Svojim najvećim uspjehom smatram upravo ovu broncu sa svjetskog prvenstva. Ovo je moje prvo seniorsko veliko natjecanje, ali do sada sam nastupao i na europskom prvenstvu za mlađe seniore u Poljskoj, gdje sam prošle godine osvojio drugo mjesto – govori Šapina.

Ne krije oduševljenje zbog postignutog uspjeha na svjetskom prvenstvu.

Jako sam zadovoljan i nisu mi se još ni slegli svi dojmovi, ali mislim da je ovo tek početak moje karijere, tu ne mislim stati – zaključio je.

Pobjeda Šapine u drugoj borbi

Hrvatska je svjetsko prvenstvo u Manchesteru završila sa sveukupno osvojene četiri brončane medalje koje su uz Ivana (-87 kilograma), osvojile Kristina Tomić (-49 kilograma), Bruna Vuletić (-62 kilograma), Doris Pole (+73 kilograma).

foto: privatna arhiva, Dalmacija danas

?>