Putovanja

Kada smo na putovanju i odsjedamo u hotelu, u nama se budi poseban osjećaj bezbrižnosti. Ne moramo brinuti ni o čemu – ni kuhati, ni čistiti, pa čak ni pospremati krevet. No, kako se bliži vrijeme odlaska, tako se budi i onaj skriveni kleptoman u nama. Neki samo žele suvenir, nešto što će ih podsjećati na predivan odmor. Drugi misle da je sve u sobi njihovo jer su to platili ili, ako nisu zadovoljni uslugom, preplatili. Mnogo je razloga zašto bi netko odlučio opustošiti hotelsku sobu, ali što zapravo kao gosti smijemo uzeti?

Najčešće u koferima završi pribor za osobnu higijenu – sapun, šampon, regenerator ili losion za tijelo, pa i kapice za tuširanje. Takva potrošna roba namijenjena je gostima i hotel računa na to da će se količina ostavljena u sobi potrošiti ili uzeti kao suvenir. Dapače, to im odgovara jer nas kasnije može motivirati da ponovno rezerviramo smještaj u njihovom hotelu. Isto vrijedi i za pribor za pisanje koji može poslužiti kao dobra reklama za hotel, stoga slobodno uzmite onu lijepu crnu olovku na koju ste bacili oko. S obzirom na to da ih naručuju u ogromnim količinama i također računaju da ćete konzumirati ono što je u sobi, hotelima neće posebno nedostajati ni vrećice čaja, kave ili šećera.

ta

Domena krađe započinje ručnicima i ogrtačima. Ovisno o politici hotela – papučama. Da, ti su ručnici tako mekani i mirisni. Da, taj je ogrtač nevjerojatno udoban. Kao i onaj mekani jastuk ili fine plahte. No, to nije potrošni materijal. Hotelu to treba i kad bi svatko ponio nešto od navedenog sa sobom, imali bi ogromne gubitke. Dakle, zadovoljite se malim stvarima ili ako nešto stvarno želite, pitajte na recepciji možete li to dobiti ili kupiti.

2019-4-4_hotelski-rucnici--kako-odabrati-kvalitetu

Recepcionar jednog boljeg hotela u Pragu, Tin Lesar, kaže: „Krađe nisu česte, gosti najčešće uzimaju samo male stvari iz kupaone, no one su ionako uračunate u cijenu smještaja. Ponekad se pokušaju provući s nečim iz mini-bara ili ključem od sobe, no ključ češće izgube nego ukradu. U svakom slučaju, takve stvari se primijete i redovno naplate.“

?>