DRUŠTVO

Suvremena hrvatska književnica i sveučilišna profesorica, Julijana Matanović održat će gostujuće predavanje u petak 25. listopada u 16:30 sati na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, predavaonica A-108.

Još donedavno, suvremena hrvatska književnica i omiljena sveučilišna profesorica Julijana Matanović bila je jedna od onih koji su zazirali od društvenih mreža i općenito komunikacije u kojoj sugovorniku ne vidite oči i ne možete stisnuti ruku.

Splet događaja ipak ju je 2018. odveo u carstvo digitalne komunikacije, gdje se, vjerojatno i na vlastito čuđenje, i više nego dobro snašla (na Facebooku ju npr. prati oko 14.000 ljudi!). Ima li digitalna komunikacija svoje prednosti, mogu li se emocije prenijeti i preko bloga, mogu li se preko Facebooka steći novi čitatelji… samo su neka od pitanja o kojima će ova „internetska novakinja“ progovoriti u svojem predavanju, koje će se održati u petak 25. listopada u 16.30 sati na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, predavaonica A-108. Osim studenata dobrodošli su i svi zainteresirani!


Julijana Matanović (1959.) suvremena je hrvatska književnica, sveučilišna profesorica u miru, znanstvenica, kritičarka, kolumnistica i urednica. Objavila je više romana i zbirki proze, među kojima su najpoznatiji „Zašto sam vam lagala“, „Kao da smo otac i kći“ te „I na početku i na kraju bijaše kava“. Piše i za djecu i mlade te stručna i esejistička djela. Osim velikog broja čitatelja njezinih knjiga, vjerojatno je najčitanija hrvatska književnica na internetu zahvaljujući svojem popularnom blogu i objavljivanju na društvenim mrežama (dio toga predstavljen je u knjizi „Ljuta godina“). Dobitnica je brojnih književnih i ostalih nagrada.

foto: Glas Istre

?>