SPORT

Hrvatska je u vrlo čvrstoj utakmici uspjela izvući bod nakon što je odigrala 0:0 sa Belgijom, kojoj to znači da kao treća u skupini rano napušta ovaj turnir. Utakmicu će obilježiti vjerovatno najbolja utakmica Gvardiola u hrvatskom dresu, ali s druge strane Lukaku se nije proslavio nakon nekoliko velikih promašaja u završnici utakmice. Ovaj rezultat znači da će Hrvatska proći skupinu kao druga na tablici iza Maroka, koji je dobio Kanadu 2:1.

Hrvatska je ostvarila prolaz u osminu finala svjetskog prvenstva tek 3. puta u svojoj povijesti. Prvi put 1998. godine kada smo završili  brončani, dok smo 2018. završili srebrni.

Hrvatska će svog protivnika  otkriti nakon utakmica grupe E u kojoj se za prvo mjesto bore Španjolska, Japan i Kostarika.

Reakcije medija na utakmicu su svakakve, jedno je sigurno – svi hvale Gvardiola i njegov nastup.

“Hrvatska ima sreće i hrabrosti: Gol treba znati zabiti, Vatreni su sada najopasniji” napisao je Gol.hr. Dok je Večernji kratko i jasno rekao: “Hrvatska izborila veliki remi protiv Belgije i plasirala se u drugi krug SP-a!”.

Ne nedostaje niti reakcija stranih medija na utakmicu Hrvatske i veliko podbacivanje Belgije.

Britanski The Athletic rekao je: “Belgija eliminirana sa Svjetskog prvenstva nakon utakmice bez golova s Hrvatskom”.

Dok je američki The New York TImes napisao:”Svjetsko prvenstvo Belgiji je gotovo; Maroko i Hrvatska napreduju!” Na to je BBC.com samo nadodao: ”Rani izlaz Belgije dok Hrvatska prolazi dalje”.

Hrvatsku sad čeka mala pauza sve do ponedeljka u 16 sati kad ih očekuje okršaj protiv Japana.

IDEMO DALJE!!

 

Fotografija: Pixabay

 

?>