Info

Osim na internetu, bez kojeg se danas ne može, svoje brige najčešće ostavljamo kad sjednemo ispred televizora. Upravo smo zato odlučili doznati što profesori i studenti najčešće gledaju.

„Najčešće gledam Treći program Hrvatske radiotelevizije. To su emisije Indeks, Trikultura, Intervju tjedna, Treći element i Treća runda. Često koristim i mogućnost HRT na zahtjev. Tamo naknadno pogledam snimljene emisije koje ne stignem vidjeti u redovitom programu. Na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije gledam Hrvatska uživo i Labirint, a ponekad i Život je lijep. Dnevno televiziju gledam oko dva sata. Mislim da je potrebno probrati program i gledati ono što čovjeka ustvari zanima. Preferiram emisije koje donose velik izbor informacija potrebnih u svakodnevnom životu“, otkriva profesorica Livia Pavletić.

„Na televiziji najviše volim pogledati dobar film ili dokumentarac. Kad nema ničega zanimljivog, najčešće skinem film ili neku seriju s interneta. Od programa najviše gledam RTL, RTL 2 i neke strane programe. Televiziju najčešće gledam vikendom jer sam tijekom tjedna na faksu i učim, pa baš i nemam vremena. Ipak, za gledanje televizije dnevno izdvojim oko dva sata. Vikendom je to oko 4 sata, a ponekad i malo više. Mislim da nisam ovisnica o televiziji i znam si ograničiti vrijeme, no žalosti me to što djeca provedu previše vremena gledajući televiziju. Smatram da bi nam svima dobro došlo da svoje slobodno vrijeme više provedemo vani“, misli studentica novinarstva Anica Đurišević.

„Na televiziji uglavnom gledam informativne i publicističke emisije. Ako imam slobodno vrijeme u petak navečer, s užitkom pratim seriju Umorstva u Midsomeru. Povremeno pogledam i neku slučajnu krimiseriju za vrijeme peglanja. Generalno, filmove radije gledam u kinu, ali se ponekad dogodi da nešto pogledam i na televiziji. Sretna sam ako prije spavanja imam sat vremena za čitanje neke beletrističke knjige. Teško mi je reći koliko dnevno gledam TV jer to je minimalno od minute, a maksimalno jedan i pol ili dva sata, ali to se događa vrlo rijetko; u prosjeku ne više od pola sata dnevno. Sve u svemu, minimalno. Mislim da televiziju ne gledam prečesto… Čak bih rekla da bih voljela imati vremena gledati je više, pogotovo dokumentarne filmove. Filmovi i serije preko interneta? Zasad o tome ne razmišljam. Nemam za to vremena“, rekla je profesorica Magdalena Najbar-Agičić.

?>