(Stellina kuhinja) 3 umaka stvorena za večer druženja
Ako volite zabavljati svoje najmilije i pritom uživati u dobroj hrani onda su ovi umaci kao stvoreni za vas. Jednostavni su, brzo se pripremaju, a rezultat i više nego obećava. Volite li više umak uz tortilju, tjesteninu ili meso? Ne brinite, imamo umak za svaku opciju.
1. Grčki tzatziki umak s krastavcem
Sastojci:
- 1 svježi krastavac
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica limunovog soka
- 1 režanj češnjaka
- 200 ml grčkog jogurta
- 1 žličica kopra
- sol i papar po želji
Pomiješajte ulje, limunov sok, jogurt i sjeckani češnjak. Oguljeni krastavac naribajte te posolite i pustite da odstoji i pusti vodu. Nakon što pusti vode, ocijedite ga i umiješajte u jogurt. Začinite solju, paprom i sjeckanim koprom. Uživajte u ovom umaku uz porciju tortilja ili taquitosa. Odlična kombinacija!
2. Umak od sira
Sastojci:
- 2 dcl vrhnja
- 200 gr naribane Gaude
- 10 gr maslaca
- prstohvat češnjaka u prahu
- sol i papar po želji
Prvo otopite sir na prethodno rastopljenom maslacu. Umiješajte vrhnje, zatim ga začinite češnjakom, solju i paprom te miješajte na laganoj vatri dok se sve ne sjedini i ta-da! Umak je spreman. Prelijte ga preko tjestenine ili poslužite uz nachose.
3. Umak od vrhnja i mladog luka
Sastojci:
- 2 šalice vrhnja
- 4 žlice majoneze
- 1 mladi luk
- 1 žličica maslinovog ulja
- sol i papar po želji
Za početak nasjeckajte mladi luk i pomiješajte ga s vrhnjem, majonezom i maslinovim uljem. Nakon što ste sjedinili sve sastojke začinite solju i paprom. Brzo, jednostavno i ukusno! Odlično ide uz bilo koju vrstu mesnih polpeta. Dobar tek!