SPORT

Koronavirus paralizirao je svijet u posljednjih nekoliko tjedana. Jedini objekti koji nastavljaju s radom su oni nužni za život, poput trgovina s hranom, benzinske crpke i ljekarne. Građanima se preporučuje da ne izlaze iz kuća ukoliko nije potrebno te da se pridržavaju sigurnosnih mjera.

Koronavirus zaustavio je i brojne sportske događaje, a oni koji se još uvijek održavaju to rade ispred praznih tribina. Jedini izuzetak su hrabri ili ludi Bjelorusi koji još uvijek dopuštaju okupljanje gledatelja na tribinama. Stoga su sva sportska događanja s travnjaka i ostalih borilišta premještena na različite konzole. Mi vam donosimo listu najboljih sportskih video igara za popuniti slobodno vrijeme. Lista će biti podijeljena po sportovima, a u svakom navedenom sportu bit će barem jedna video igra.

Nogomet: Fifa, PES

Dvije jako slične igre idealne za ljubitelje nogometa, jedina razlika je u licenciranim ligama. Fifa ima puno više licenciranih liga, dok u PES-u možete igrati s klubovima naziva Man Red i Man Blue (Manchester United i Manchester City). Ove igre savršene su za igranje u paru ali to vam ne preporučujemo s obzirom na trenutnu situaciju. Međutim, FIFA ima odličan Ultimate Team mod koji vam dopušta igranje preko interneta dok PES nudi bolje single-player iskustvo i zasigurno možete odigrati nekoliko sezona bez da vam dosadi. Glavna zamjerka je repetitivan gameplay koji se u single-player modu brzo svlada te igra postane prelaka za igrati.

Foto: konami

Football Manager

Igra za prave nogometne sladokusce. Uvodi u svijet nogometnih trenera i dopušta vam stvaranje svojeg tima s kojim će te pokoriti Europu i svijet. Fokus nije na igranju nogometa već na upravljanju sa svojim timom. Idealna igra za ovo vrijeme jer broj sati igranja je neograničen. Povedite svoj lokalni klub iz Prve županijske lige i dovedite ga na vrh svijeta bez napuštanja svoje sobe. Internet trollovi često znaju napisati kako su PES i Fifa igre za djecu dok je Football Manager za gospodu te se moram složiti s njima. Apsolutna preporuka, ne samo za ovo vrijeme već i za općenito. Obucite odijelo, slušajte himnu Lige prvaka i uživajte.

Foto: SEGA
Košarka: NBA2K

NBA2K serijal video igara trenutno je vodeći prodavatelj košarkaških igara. Nudi vam mnogo mogućnosti i realnu simulaciju. Možete stvoriti vlastitog igrača i voditi ga kroz karijeru i s njim osvojiti NBA prsten i MVP nagradu. Možete biti generalni menadžer svojeg kluba, možete svoj tim voditi kroz karijeru, a šlag na tortu je online opcija igranja. Gameplay je na visokoj razini, kao i grafika, međutim zna se potkrasti koji „glitch“ ali ruku na srce, koja igra nema problema s tim.

Foto: gamestop

NBA Live

Sličan NBA 2K serijalu, međutim nije toliko popularan. Također imate mnogo modova (stvaranje vlastitog igrača, igranje karijere sa svojom franšizom, trening) u kojima možete igrati i također podržava online igranje. Glazba i takozvani „half-time show“ su apsolutno na strani NBA Live serijala te ukoliko volite slušati dobru glazbu u glavnom meniju predlažem vam igranje ove igre.

Tenis: AO Tennis 2

Nastavak ne tako dobro prihvaćenog AO Tennisa. Velika količina profesionalnih igrača, a njihove stvarne kretnje dobro su rekreirane u igri. Brdo modova poput karijere, stvaranje vlastitog tenisača i ostalih. Najbolja teniska igra trenutno na tržištu.

Foto: računalo.hr

Automobilske igre: Need For Speed

Najpoznatija video igra u kojoj glavnu ulogu imaju automobili. Nema se što puno pričati o ovom serijalu, puno automobila, puno staza i puno nastavaka. Trenutno NFS serijal broji 24 igre te zasigurno za svakog zaljubljenika u automobila ima ponešto. U moru velikog broja automobilskih igra na tržištu (Forza, F1, Dirt) moj apsolutni favorit uvijek je bio i uvijek će biti NFS. Iako mnogi fanovi negoduju jer se u već nekoliko posljednjih nastavaka ne uvodi ništa novog nego se samo uvećava svijet, ali zašto je to loše? Ne treba popravljati ono što nije potrgano.

Foto: bug.hr
?>