SPORT

Studenti Sveučilišta Sjever prošle su akademske godine 2015./2016. ostvarili dobre rezultate. Predstavljali su Sveučilište Sjever na natjecanjima prvenstva Hrvatske u organizaciji Hrvatskog Akademskog Sportskog Saveza, te na studentskim danima sporta i turnirima u organizaciji ostalih saveza koji su članice Hrvatskog Akademskog Sportskog Saveza.

Natjecali su se u nekoliko kategorija – košarci, street košarci, plivanju, odbojci, atletici, badmintonu, nogometu i futsalu.

Košarkaška ekipa Sveučilišta Sjever nastupila je po prvi puta na tradicionalnom međunarodnom novogodišnjem košarkaškom turniru u organizaciji Dubrovačkog sportskog studentskog saveza od 17. do 20. prosinca 2015. godine. Ekipa je osvojila šesto mjesto i pehar za fair play ekipu turnira.

Na turniru u street košarci na Dan sporta studenti Sveučilišta Sjever osvojili su treće mjesto. Nacionalno sveučilišno i veleučilišno prvenstvo u plivanju i vaterpolu – UniSport WATERS – održano je 5. i 6. prosinca 2015. na riječkim bazenima Kantrida, a okupilo je predstavnike s deset hrvatskih visokoškolskih institucija i predstavnike Sveučilišta Sjever. Studeni sa Sjevera nastupili su na atletskom prvenstvu Hrvatske za studente i osvojili su treće mjesto.

Studentice Sveučilišta Sjever po prvi su puta nastupile na atletskom kros prvenstvu Hrvatske na Bundeku i ekipno su osvojile peto mjesto, dok je muška ekipa na istom natjecanju osvojila četvrto mjesto. Odbojkaške ekipe sudjelovale su na Odbojkaškom državnom prvenstvu HASS-a u Varaždinu gdje je skupina Sjever osvojila treće mjesto. Na državnom prvenstvu odbojke na pijesku za FINALS HR Poreč studentice su osvojile peto mjesto, a studenti deveto.

Ekipe sa Sjevera sudjelovale su još na Euroijadi Krakow, međunarodnom studentskom odbojkaškaškom turniru i na kvalifikacijskom turniru odbojke na pijesku za FINALS HR Poreč. U badmintonu su osvojili treće mjesto na Državnom prvenstvu HASS-a u Zagrebu.

Nogometaši su pak nastupili na državnom nogometnom prvenstvu HASS-a na otoku Visu u konkurenciji ekipa Vukovar, Zagreb, Split, Osijek i Vern, gdje su osvojili 6. mjesto.

U dvorani Futsal centra Fusio na zagrebačkom velesajmu, 8. i 9. prosinca 2015. održano je posljednje kolo kvalifikacija za UniSport Futsal Ligu. Kvalifikacijska skupina SJEVER sučelila je ekipe Veleučilišta Baltazar iz Zaprešića, Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Tehničkog veleučilišta Zagreb (TVZ) te Sveučilišta Sjever. U kvalifikacijama ekipa Sjevera osvojila je 4. mjesto.

 

?>