SPORT

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija jučer je odigrala posljednju utakmicu protiv Japana u svojoj skupini G.

Iako su poražene od Japana (28:26), ipak su kao treće na tablici prošle u daljnje natjecanje na Svjetskom prvenstvu. No, ovog puta bez prenošenja bodova.

Kraljice šoka šokirale su objavom o Ćamili Mičijević, Dori Krsnik i Ivani Dežić koje su pozitivne na koronavirus. Tako je izbornik, Nenad Šoštarić ostao na 10 igračica i 3 vratarke. Ekipa je ostala bez važnih igračica, ali to nije jedini problem kojih ih je dočekao, ispričao je izbornik:

  • Tužan sam. Moram reći da sam jako, jako tužan. Ovo je dan koji ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Znači od testiranja ujutro pa do saznanja da 4 igračice moraju biti u karanteni, pa PCR. Ne dozvoljavaju nam nikome da idemo na trening pa čekamo, vjerovali ili ne, sve do sedam sati, a mi smo već u sedam sati debelo morali biti na putu prema dvorani. Čekamo, a još ne znamo koje igračice igraju. Ne možemo ni sastav odlučiti i sve to. Da bi se onda na kraju desilo ovo.

Razočarana, ali i ponosna bila je kapetanica Katarina Ježić.

  • Stvarno smo se borile od prve do zadnje minute. Ponekad to nije izgledalo najbolje, ali ja stvarano mogu reći za sebe i za cijelu ekipu, od stožera do cura da smo se svi borili. Danas je bio jako dugačak dan za nas. Cijeli dan smo proveli u hotelu i bilo je teško pojaviti se tu i igrati ovakvu utakmicu. Ja samo mogu reći da sam na jedan način ponosna na sve nas. Stvarno nije bilo lagano, zaključuje kapetanica.

Za naše djevojke sada slijedi druga faza natjecanja. Njihova će se skupina križati sa skupinom H u kojoj ih očekuju reprezentacije iz Španjolske, Argentine i Austrije.

Foto: HRS

?>