Film

Skins je serija koja prati tinejdžere u njihovom hedonističkom životu. Emitiranje je počelo 2007. godine, ali i nakon 13 godina, serija je i dalje kontroverzno zanimljiva, a mnogi glumci i glumice koje su svoju karijeru počele upravo ispred kamera ove serije, danas broje uloge u kultnoj seriji Igri Prijestolja ili su dobitnici Oscara.

U ranim Dvadesetima, serije su se uglavnom vrtile o distopijskim pričama tinejdžerskih života – The OC i Gossip Girl su samo od nekih serija koje pokazuju iluzije života koje se vrte oko novaca i ”američkog života”. Ponuđeni su profili likova na koje bi se gledatelji htjeli ugledati, što je rezultiralo ulaganja u skupocjene kuće i aute i ulaženje u usiljene veze kakve su vidjeli na malim ekranima.

Skinsi su promijenili smjer. S emitiranjem su počeli prije 13 godina te su napravili drastičan korak u svijetu gdje mlađa publika sanja o životima koje vide u serijama. Serija se smjestila u grad Bristol, prateći grupicu tinejdžera koji markiraju, spavaju međusobno, partijaju, opijaju se i drogiraju. Prva generacija, koja se dokazala najboljom (odbijam gledati treću generaciju), prikazala je tipične tinejdžerske probleme – gubljenje nevinosti, poremećaji hranjenja, školski izleti, seksualnost, rastave roditelja, prijateljstva, i osjećaj manje vrijednosti.

Mnogo glumaca iz serije su završili na nekim većim projektima: Nicholas Hoult, Tony, je glumio u X-Manu, Jock O’Connell Cook, dobio je ulogu u filmu Angeline Jolie, Unbroken. Joe Dempsie, koji je glumio Chrisa, član je posade serije Igre Prijestolja.

Tijekom karanteskih dana, vratila sam se u prošlost i počela ponovno gledati seriju. Prvi put kad sam ju pogledala imala sam 15 godina, i nisam toliko razumijela probleme s kojima se likovi susreću. Sada, kad sam koliko-toliko zrelija, proživjela većinu problema s kojima se glavni likovu bore, cijelu seriju sam odgledala u suzama suosjećajući se s njima.

Izvor naslovne: charge.org

?>