Info

Košarkaši Sveučilišta Sjever su 19. siječnja u sportskoj dvorani Prve gimnazije Varaždin odigrali prijateljsku utakmicu sa studentima Fakulteta organizacije i informatike.

Sjevernjaci su nastupili u sastavu: Kristijan Rušec, Bruno Ribić, Filip Slatković, Boris Rubin, Andro Nakić, Ivan Parada i Matija Kraš.

Pobjeda rezultatom 88 : 59 plod je odlične kolektivne igre, ali i fantastične predstave nezaustavljivog kapetana Brune Ribića, najboljeg strijelca utakmice s 32 koša. Pridružio mu se Andro Nakić koji je vrhunski organizirao igru svoje momčadi, usput postigavši 30 poena. Ostatak momčadi doprinio je sjajnom igrom u obrani, kojom su protivnike ostavili bez postignutog koša u dugim razdobljima igre.

Ovaj je rezultat još veći uspjeh ako se u obzir uzme to da za Sjever nije nastupio prvi centar Ivan Pavić koji je u prethodnim utakmicama demonstrirao rijetko viđenu dominaciju u skoku i igri pod košem.

Uigranost koju je pokazala ekipa Sveučilišta Sjever pokazuje da su mini pripreme i nastup na turniru u Dubrovniku potkraj prosinca bili pravi potez. Ako uspiju zadržati ovakvu formu, Sjevernjaci će biti jedan od favorita na predstojećim kvalifikacijama Hrvatskoga akademskoga sportskog saveza.

?>