DRUŠTVO

One su djevojke dobrog srca iz Koprivnice i okolice koje svoje slobodno vrijeme posvećuju napuštenim, odbačenim i zlostavljanim životinjama, a sada im je potrebna i dodatna pomoć.

Svi znamo kakvo je stanje s napuštenim i nezbrinutim životinjama danas. Baš iz tog razloga djevojke su odlučile osnovati Facebook stranicu „Šinterice dobrog srca“ koja postoji od 6. travnja 2017. godine.

„Trenutno imamo lijepo uhodano nekoliko volonterka koje odrađuju buvljake, aukcije, provjere, izrađuju kasice, kućice, pomažu u skladištu, čuvaju životinje… Takva pomoć nam je i više nego potrebna! Dobro bi nam došao još koji par ruku pa ako ste zainteresirani javite nam se u inbox. Jedino što vam treba je malo slobodnog vremena, ljubav prema životinjama i dobra volja.“ – stoji objava na Facebook profilu.

Šinterice su odlučile spasiti što više jadnih, napuštenih, zlostavljanih životinja te im pronaći adekvatne i dobre vlasnike. Njihov cilj nije da udome životinje kako bi krasile dvorište, boks, lanac i slično već da dođu u dobre ruke vlasnika.

Također osim volonterske pomoći svakodnevno im je potrebna i financijska pomoć. Životinje ne udomljavaju ako nisu kastrirane/sterilizirane, a to sve financiraju one same. Kako bi platile i ostale veterinarske troškove (cijepljenje protiv zaraznih bolesti, čišćenje od unutarnjih parazita i vanjskih nametnika, čipiranje itd. ) skupljaju donacije ili organiziraju aukcije.

Hranu za pse i mače, pijesak za mačke i ostale potrepštine (ogrlice protiv parazita, ampule protiv parazita, šampone, vodilice, ogrlice itd.) također financiraju same novcem od buvljaka, donacija i vlastitim financijskim sredstvima. Ako želite donirati nešto od navedenog kontaktirajte ih u inbox.

Svaka pomoć je dobrodošla za malene šapice!

 

?>