Pjevačica Jelena Rozga i grupa Silente bili su glavni adut ovogodišnje proslave Praznika rada u Koprivnici. Ne treba zaboraviti ni prvosvibanjski grah koji se već tradicionalno dijelio besplatno.

Proslava je započela glazbenim programom Puhačkog orkestra grada Koprivnice na Zrinskom trgu, a nastavila se na Trgu bana Josipa Jelačića gdje su se održavali sajam cvijeća i prezentacija starih zanata. Izložba je bila prepuna ručno izrađenih košara, kožnih sandala i cipela te raznovrsnih starinskih ukrasa.

Program se nastavio predstavljanjem Old timer kluba Biciklin Koprivnica, a posjetitelji su mogli uživati u izložbi starih bicikala. Vršio se tehnički pregled, nove se bicikle registriralo i produživalo one već registrirane.

Cijeli događaj nije propustila koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak koja je građanima marljivo dijelila tradicionalni prvosvibanjski grah. Podijeljeno je četiri tisuće porcija graha za koje je zaslužna Podravka.

Kiša je poremetila jedan dio programa, ali je, nasreću, prestala padati do večeri rezervirane za koncerte.

Prvi put u Koprivnici nastupila je sve popularnija dubrovačka grupa Silente i poznata pjevačica Jelena Rozga.

Koprivničanci su, čini se, tom pomalo neuobičajenom glazbenom kombinacijom bili zadovoljni, barem ako je suditi po punom trgu i raspjevanoj publici.

?>