Moda

Džemperima, vestama, kaputima, šalovima i bundicama recite doviđenja na nekoliko toplijih mjeseci. Ukoliko ste odbijali odvojiti zimsku odjeću i posložiti ju na vrh ormara, sada je definitivno vrijeme da to učinite.

Vjerujem da vam debele majice u ormaru trenutno zauzimaju prostor, rovarite i tražite laganije majice i neke vedrije boje i uzorke. Kroz nekoliko savjeta pomoći ću vam kako da svoj ormar dovedete u red i proces kako ja to radim svakih nekoliko mjeseci.

 1. Izbacite sve iz ormara! Sve majice i modne dodatke. Na krevetu napravite ogromnu hrpetinu.
 2. Jakne iznesite na balkon na zračenje. Pritom mislim i na deblje poput bundica, kaputa i skafandera, ali i onih laganijih za proljeće. Neka se izrače nekoliko sati. Zatim one koje su po toplijem vremenu nosive ubacite u ormar, a zimske odvojite i spremite sa strane.
 3. Prebrišite police ormara. Ovaj korak ne preskačite! Obavezno svaki kutak prebrišem mokrom krpom s malo sredstva za čišćenje drva. Ne biste vjerovali koliko prašine se nađe.
 4. Krećem od torbi. Imam posebnu policu samo za torbe. Svaki od njih prebrišem mokrom krpicom, posebice dno torbe (svugdje ih ostavljamo) te ubacim u ormar.
 5. Zatim prelazim na hlače. One su odvojene u dve selekcije – finije i ležernije. Na ležernije mislim – traperice. To mi olakšava snalaženje u ormaru kada si odredim odjevnu kombinaciju.
 6. Odvojim trenerke, tajice te hlače u kojima provodim vrijeme u kući.
 7. Prelazim na majice. Proljeće je još dosta promjenjivo razdoblje tako da me ne čude hladniji dani. Tako da uvijek pripazim da imam nekoliko majica s dužim rukavima na jednom dijelu ormara. Džempere, deblje veste i haljine slažem i stavljam na zadnji policu u ormaru pošto mi još neko vrijeme neće trebati.
 8. Lovim se majica s kratkim rukavima, njih imam najviše, tako da odvajam koje ću stvarno nositi, a i one koje ću pokloniti.
 9. Finije majice, za izlaske i posebne prigode stavljam na posebnu policu, kako bih se lakše snašla u ormaru.
 10. Roba za po doma. Nje imam puno i previše. Jeste li se ikad našli u situaciji da gledate majicu i razmišljate ”ma u najgorem slučaju, bit će za po doma”, ja jesam. Tako da te majice posebno odvojim i stavim na kraj ormara, zatrebat će.
 11. Suknjice i haljinice na jednu hrpu.

ormar

 

I sad, ostala je još jedna mala hrpa na krevetu. Što s njom? Pozovite ukućane ili ukućanke da si izaberu ukoliko im se nešto svidi. Onaj višak koji je ostao donirajte nekoj djevojci ili mladiću koji si ne mogu priuštiti! Ukoliko odjeća stvarno nije nosiva odnesite u neku trgovinu s odjećom (H&M, C&A…) i reciklirajte. I eto, ormar je sređen a vi ste sa svojim viškom usrećili i druge, a i sebe!

 

?>