DRUŠTVO

Udruga CISV Hrvatska i ove godine organizira međunarodni događaj Sat za planet Zemlju, koji se održava u subotu, 19. ožujka, od 20:30 na koprivničkom Trgu bana Josipa Jelačića. Radi se o simboličnome jednosatnom druženju uz svijeće i glazbu kojim se želi osvijestiti važnost očuvanja okoliša te odati počast Zemlji kao jedinom planetu na kojem možemo živjeti.

Prvotna ideja Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF), koja se od 2007. godine obilježava u 172 zemlje, nije samo jednosatni događaj, već čitava kampanja kojom žele osvijestiti nadolazeće klimatske promjene i utjecaj čovjeka. Cilj je događaja simboličnom gestom povezati gradove i države diljem svijeta kako bi se zajedničkim snagama počeli odupirati mogućim posljedicama koje slijede ako se ne reguliraju utjecaji na promjenu klime. U planu je postavljanje svijeća koje svojim oblikom kroje logo projekta.

Osim udruge CISV, ove im se godine pridružuje Astronomsko društvo Koprivnica koji će u slučaju lijepog vremena postaviti teleskop za promatranje neba. Ovim se putem pozivaju svi zainteresirani da se pridruže ovom događaju.

?>