Glazba

Ove subote varaždinski bend Sagan u podrumskoj sceni HNK Varaždin, caffe baru Rogoz, proslavio je svoj peti rođendan. Podršku su im došli pružiti Insolitivs, Drone Hunter te Simon, Maja & Burek, također varaždinski bendovi. Minimalna donacija bila je 15 kuna, a koncert je počeo oko 22 sata, a sviralo se i nakon ponoći.

Prvi je nastupio Drone Hunter, instrumentalni bend koji je svojom energičnošću i žestokim riffovima savršeno zagrijao scenu Rogoz. Prije par mjeseci izdali su album koji zasad prima odlične kritike, što smo mogli vidjeti i na licima posjetitelja, a premijerno su i izveli pjesmu „Smoke & Mirors koja se ne nalazi na njihovom istoimenom debitantskom albumu.

“Frendovi iz benda Sagan pozvali su nas da sviramo s njima u Rogozu na njihovom 5. rođendanu i kao i uvijek bilo je odlično. Prodano je preko 200 karata za što smatram da je i više nego pohvalno obzirom na sve više praznih koncerata. Što se tiče samog našeg nastupa, dali smo sve od sebe i postigli zapravo jedini cilj naših nastupa: dati sve od sebe na pozornici i zabaviti se. Ovim putem bih posebno zahvalio ton majstoru Tompi na odličnom i glasnom zvuku” – rekao nam je Fitz iz Drone Huntera.

drone hunter

Nakon njih na scenu je stupio Insolitvs  čiji izričaj kombinira različite glazbene stilove, a poglavito death metal. Iznenadili su  publiku pošto su u početnom sastavu bila tri člana, a svirku su završili sa još jednim gitaristom i vokalom.

Po završetku njihova nastupa Rogoz se pretvorio u neprepoznatljivo mjesto. Upalile su se sitne lampice oko pozornice, plavi reflektori i iz pozornice se dizao bijeli dim, a Rogoz je bio krcat. Na pozornicu se popeo Sagan, varaždinski bend oformljen početkom 2009. i to nakon raspada onoga što se tada zvalo Faraway Morning – benda sa snimljenim CD-om, koji u sebi nosi klice Sagana,  benda idejnog tvorca gitarista Siniše Sovića. Povodom svog rođendana promovirali su pjesmu „Desert Locust“ za koji su nedugo snimili spot u varaždinskoj sinagogi. Zahvalili su se svim prisutnima koji su ih došli podržati i svojim kolegama koji su svirali prije njih, te najavili kako će proslava biti još puno. Za kraj programa publiku je zabavio trojac, Simon, Maja & Burek koji su došli kao šlag na tortu večeri svojim akustičnim pop-rock obradama.

S obzirom na slab odaziv sličnih koncerata u Varaždinu možemo ovaj koncert proglasit uspješnim. Saganu želimo sretan rođendan, te puno uspjeha u daljnjem radu kao i ostalim bendovima koji su nastupili, te čim više ovakvih koncerata.

?>