Studentski

„Za mene rukomet znači cijeli život i postao je dio mog života u kojem proživljavam lijepe trenutke“, izjavila je Andrea Božić (19), rukometašica kluba Lokomotiva. Sa svojom vršnjakinjom Nikolinom Tvorić započela je karijeru kao gimnazijalka u drugoj ekipi RK Podravka 2 u tome razdoblju su osvojile mnogo medalja. Jedan od njihovih najvećih uspjeha je osvajanje zlatne medalje u Labinu. „Uvjeti treniranja su bili zadovoljavajući, imali smo vlastitu dvoranu za treninge i putovanja su nam uvijek bila plaćena“, odgovorila je Andrea Božić. Okusile su kako je to igrati protiv najvećih rivala Podravke, a to su bile ekipe RK Zrinski iz Čakovca i RK Lokomotiva iz Zagreba.

Pošto su upisale fakultet u Zagrebu tamo su se preselile i zbog toga nisu mogle prijeći u prvu ekipu Podravke. Danas igraju u zagrebačkim rukometnim klubovima Lokomotiva i Samobor. „Trebalo bi mijenjati to da svatko dobi pravu priliku igrati u prvoj postavi Podravke“, komentirala je Andrea Božić. Ako budu dobro igrale, možda ćemo ih uskoro gledati u Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, a tako bi se ostvario njihov životni cilj. „Naravno nešto najljepše u mome životu bi bilo igrati za Hrvatsku jer ostvario bi mi se životni cilj, a to je predstavljanje svoje zemlje“ odgovorila je Nikolina Tvorić. U svojim se klubovima ističu, iz dana u dan napreduju, poboljšavaju svoju igru, trude se i imaju veliku mogućnost da uspiju u ovom sportu zbog velike volje da pokažu svima da su zaslužile priliku. „Dan na treningu započinje laganim vježbama, rastezanjima, trčanjem do desetak krugova, ritam je jak moramo ulagati puno snage i borbe“,komentirala je Nikolina Tvorić. Dobivaju i plaću tako da mogu živjeti od rukometa i život im je lakši.

Osim što su dobre rukometašice obje su i uspješne studentice. „Dok sam imala u rukometu one lakše i one teže ozljede, sa njima sam se najbolje nosila radom i vježbom“, izjavila je Nikolina Tvorić.

?>