SPORT

Rukometna ekipa Sveučilišta Sjever osvojila je broncu nakon dramatične završnice protiv Sveučilišta u Rijeci u kojoj su sedmerci odlučivali ukupnog pobjednika. Na kraju je rezultat bio 25(44):25(42).

Ekipa Sjevera odlično je počela utakmicu i u prvih sedam minuta ostvarila prednost od četiri razlike, ali Riječani su ubrzo tu prednost eliminirali i vratili se na samo gol razlike. Nakon prvih 15 minuta obje ekipe igrale su na vrlo visokoj razini i nisu dopuštale rezultatski pad u igri. Ekipa Sjevera uputila je sveukupno 31 udarac prema golu, a Riječani 37. Što se tiče udarca u okvir gola, svi udarci Sjevera bili su pogođeni prema njemu, dok su Riječani imali tri udarca koja su završila van okvira gola.

Strijelac utakmice ekipe Sjevera bio je Tomislav Novak sa sedam pogodaka. Prema kraju utakmice razlika u rezultatu je bila vrlo mala. Minutu prije završetka, igrač ekipe Sjevera Karlo Kranjec uspio je izjednačiti rezultat. U zadnjih 30 sekundi obje ekipe imale su šanse završiti utakmicu, ali nisu uspjele pa su sedmerci morali odlučivati pobjednika.

Nakon završetka utakmice počela je drama sedmeraca u kojoj je bilo ispucano nevjerojatnih 36 golova. Obje ekipe su konstantno zabijale sedmerce dok se napokon Sjever uspjeli obraniti i zabiti zadnji i konačni pogodak kojeg je Antonio Budinski pospremio u mrežu i presudio da Ekipa Sjevera osvoji brončanu medalju na ovogodišnjim UniSport Finalsima.

Moram se zahvaliti svojim dečkima, bez njih to ne bi bilo moguće. Igrali smo požrtvovno i u obrani smo dali maksimum. Bilo nas je malo jer je nažalost dosta dečki zbog svojih studentskih obaveza moralo ostati u Varaždinu. To je možda prekretnica koja nas je dijelila od finala, odnosno prvog ili drugog mjesta. Svi smo dali sve od sebe. Trudili smo se i dali smo svoj maksimum. Na kraju nam se isplatilo i uzeli smo broncu na koju smo i više nego ponosni“, rekao je najbolji golman utakmice Marko Cmrečki.

Tekmu smo super otvorili, bolje od očekivanog. Na početku smo vodili čak 4 razlike, ali smo se onda malo previše opustili i napravili par nepotrebnih tehničkih grešaka i dali im šansu da se vrate. Nakon toga smo praktički gubili praktički cijelu tekmu, ali smo na kraju ipak uspjeli izvuči neriješeno. Kad su krenuli sedmerci, nismo ni sami znali što misliti. Ipak je to na neki način lutrija, ali nas je sreća pomazila. Nitko od nas nije se predao i vjerovali smo da možemo vratiti tekmu na našu stranu“, rekao je najbolji strijelac utakmice Tomislav Novak.

Marko Cmrečki i Tomislav Novak

Utakmica je bila napeta i uzbudljiva od prve do zadnje sekunde. Obje ekipe su bile vrlo strpljive u većem dijelu utakmice, ali smatram da smo na kraju preko sedmeraca zasluženo slavili. Osjećaj je neopisivo dobar i drago mi je da sam uspio postići taj pogodak za pobjedu i medalju“, rekao je strijelac ključnog pogotka Antonio Budinski.

Ženska konkurencija

Za razliku od muške ekipe, žene nisu imale sreće da osvoje medalju. Izgubile su u utakmici za treće mjesto protiv Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka rezultatom 35:22. Rukometašice Osijeka osjetno su povele već na samom početku susreta, a broj lopti upućenih u njihovu mrežu bio je vrlo skroman. Imale su jaču obranu i brže izmjene od ekipe Sjevera.

Rezultat od nevjerojatnih 13 golova razlike Sjever je u drugoj polovici utakmice uspio smanjiti na njih 9. S obzirom da im nije uspijevalo postizanje pogodaka iz akcija, ekipa Sjevera je svoje šanse najviše tražila u sedmercima što im je uspjelo, ali je i dalje bilo nedovoljno za broncu.

Fotografija: Patrik Jazbec, UniSport Hrvatska

?>