Glazba

 

Došlo nam je i hladnije vrijeme, a s time su došli i koncerti u dobro poznatom varaždinskom caffe baru “Sloboda”. Nova sezona ”Freedom stagea” ovog vikenda izdominirali su čak tri vrlo zanimljiva benda.

 

S početkom u 9 sati na pozornicu dolazi čakovečki bend “Mirisi”. Bend vuče korijene od 2013., a nedavno su izdali svoj prvi album pod nazivom “Poslije dugog skitanja” kojeg možete poslušati ovdje . Na albumu se nalazi 14 pjesama među kojima je i naslovna pjesma “Poslije dugog skitanja”.
Trio koji čini okosnicu benda su braća Ando Miri na vokalu i gitari, Mat Miri na vokal i bas gitari i Timi Miri kao vokal i bubnjevi.

Zatim su uslijedili “Paisley powder” zagrebački garage/psych bend koji se sastoji od članova dvaju bendova: “Thee Melomen” i ex “Electric Žare”, te su se sastali kako bi odalli počast  garage/psych rocku 60-ih godina. Iako nisu braća dalje su trio, a to su Vedran Cesar na gitari i vokalu, Igor Premor na bas gitari i Vedran Majstorić na bubnjevima i vokalu.

Glavni akteri večeri bili su “The Tin Turtles” koji su po prvi put svirali u Hrvatskoj i to su započeli svoju turneju na ”Freedom stageu”. Bend dolazi čak iz Češke, točnije iz Praga. Iako su osnovani tek 2016. godine u vrlo kratkom roku izdali su svoj prvi album ”The tin turtles” s 5 autorskih pjesama: “Animal Happiness”, “Narcissism”, “Drop Out!”, “Storming Heaven” i “Your nature”. Pjesme s albuma možete poslušati na ovome linku. Bend čine Andrey Ageyev na gitari, Boy-Z na bubnjevima i Andrej Mišustin na bas gitari.

Da ne bi bilo sve samo na pukim riječima, pogledajte kako je to bilo u fotogaleriji.

?>