SPORT

Sportski novinari Hanze Medie u srijedu 23. 11., neizvjesno pratili tijek utakmice Hrvatska-Maroko. Ubrzo su im se pridružili i ostali novinari koji su nestrpljivo grizli nokte, dok je većina bila zadužena da prenosi tijek utakmice na portal Jutarnjeg lista.

Kako su otkucavale posljednje minute prije neizvjesne utakmice, krenulo je komešanje i užurbanost novinara diljem redakcije. Do samog početka utakmice novinar Tomislav Juranović radio je live sa samog stadiona, ali dijelio i atmosfere navijača, pa sve do trenutka početka utakmice.

Osim Juranovića, i sportskih novinara Jutarnjeg lista, uključila se i Slobodna Dalmacija koja je također dio Hanza Medie te profesionalan fotograf Cropixa koji usko surađuju i nadopunjuju se.

Uočio posljednjeg prijenosa uživo, palili su se televizori, njih četiri, zvuk se pojačao do kraja, sportski novinari su palili Story Editore i zagrijavali prste, a nas nekoliko udobno se smjestilo, što bliže ekranima kako bismo bodrili naše Vatrene.

Nakon toga su glavnu riječ preuzeli novinari iz redakcije Sportskih novosti, u prostorijama Hanze Medie, koji su detaljno izvještavali o najnovijim događajima.

U redakciji se stalno ponavljalo „Hajde, hajde, hajde!“, a reakcije novinara bile su mješovite.

Vrijeme u redakciji kao da je stalo, sve su oči bile uprete u ekrane te se iščekivao tijek utakmice. Svaki sportski novinar redakcije imao je svoja zaduženja, od dijelova koje će pratiti, pa do reakcija izbornika ili naših navijača, pa do zabijanja golova – ukoliko do njih dođe.

„Kako je utakmica dosta ranije počela, dogovarali smo večer prije tko će što raditi. Imali smo novinare koji su pratili utakmice iz minute u minutu, drugi su pratili sastav reprezentacije i reakcije Dalića, a neki su promatrali reakcije navijača. Isto tako, ovaj put smo imali mogućnost mirnije popratiti utakmicu, a pri tome smo stigli i sav sadržaj pripremiti za print Jutarnjeg lista u rubrici Sportske novosti.“, pojašnjava urednik Sportskih novosti Hrvoje Slisković.

U napetim minutama, novinari su zgrčeno sjedili na stolicama, rukama sklopljenim kada su Vatreni dobivali prilike za napad, ali i prilikom svakog udarca prema golu. Frustracije nije izostajalo zbog nezabijenih golova, ali i zbog nepriznavanja prekršaja. Prema riječima sportskih novinara zasigurno je bilo preko 60 prekršaja, dok ih je priznato samo polovica.

Tijekom praćenja utakmice nije izostajalo niti dobre atmosfere i smijeha, posebice kao reakcija na naše navijače, pa se na jednom od televizora zaustavljao tijek utakmice i premotavao dio gdje je zabilježena bizarna reakcija jednog od navijača.

Nakon odigrane remizirane utakmice, vrijeme se ponovno „uključilo“, novinari se vraćaju na svoja mjesta, dok ostatak sportskih novinara vjerno zauzima svoja mjesta i pripremaju sadržaj za objavu na portalima, pripremu tiska, ali i pomno prate izjave nakon utakmice.

„Angažirali smo nekoliko sportskih stručnjaka koji se fokusiraju na to što bi reprezentacija trebala promijeniti, i koji su ključni koraci u daljnjim utakmica, konkretno na nadolazećoj utakmici u nedjelju protiv Kanade, za koju vjerujem da ćemo imati pune ruke posla oko praćenja utakmice i izvještavanju iste. Spektar stvari koje moramo odraditi je veliki. U nadolazećoj utakmici malo ćemo teže uskladiti sve za web i za tisak, tako da ćemo se svi morati uključiti.“, zaključuje Hrvoje koji se okreće nadolazećim utakmicama vatrenih.

 

Fotografije: Dorotea Hrastić

?>