KULTURA

Druga sezona serije Bridgerton adaptacija je povijesnog ljubavnoog romana autorice Julie Quinn pod nazivom «Vikont koji me volio». Serija se i nakon više od mjesec dana nalazi u top 10 trenutno najgledanijih serija na streaming platformi Netflix.

Prva sezona serije Bridgerton koja je objavljena 2020. godine u rekordnom je vremenu postala jedna od najuspješnijih Netflixovih serija. Serija Bridgerton prati romane spisateljice Julie Quinn, a prva sezona prati jedno od osmero djece obitelji Bridgerton i to žensko dijete po imenu Daphne.

 

Druga sezona premašuje prvu sezonu serije i prestiže ju u broju gledanosti. Samo u prva tri dana prikupila je 193 milijuna sati gledanja diljem svijeta. Prema komentarima gledatelja mišljenja oko druge sezone su podijeljena. Druga sezona prati priču Anthonyja Bridgertona, najstarijeg djeteta obitelji Bridgerton. Anthony Bridgerton je u potrazi za svojom savršenom vikontesom koja bi trebala besprijekorno obavljati svoje dužnosti. Iako mu je za oko zapeo dijamant sezone Edwina Sharma, njegovo srce zarobljuje Edwinina sestra, Kate Sharma.

 

Druga sezona prati različitu priču, pa tako i dobiva nove likove. Edwina i Kate Sharma jedne su od glavnih protagonista druge sezone. Glumice Simone Ashley (Kate Sharma) i Charithra Chandran (Edwina Sharma) savršeno su se uklopile u uloge dvije sestre koje se zaljubljuju u istog muškarca. Kemija između glavnog protagonista Anthonyja Bridgertona kojeg utjelovljuje glumac Jonathan Bailey i Kate Sharme je magična. Njihovi pogledi i govor tijela govore više od tisuću riječi. Nakon prve sezone i strastvene kemije između glavnih protagonista mnogi su se pitali može li druga sezona to nadmašiti, no Kate i Anthony imali su ono nešto što je priču Daphne i Simona ostavilo u sjeni. Dok je prva sezona bila bržeg tempa te se romansa Daphne i Simona odigravala vrlo brzo, druga sezona je sporija te je užitak gledati svaku od osam epizoda. Svi kostimi, scenografija i kinematografija ponovno su nadopunili cijelu seriju, a naše uši su ponovno nagrađene orkestralnim izvedbama popularnih modernih pjesama uključujući Rihannine Diamonds, Nirvanin Stay Away, pa čak i bollywoodski hit Kabhi Khushi Kabhie Gham.

 

Mnoge obožavatelje serije knjiga Julie Quinn razljutilo je to što pisci scenarija nisu pratili priču iz knjige. Velika razlika je u tome što se vjenčanje glavnih likova u serije događa u zadnjoj epizodi i pod drugačijim okolnostima dok se knjizi vjenčanje događa mnogo ranije. U seriji možemo vidjeti kako dolazi do vjenčanja Edwine i Anthonyja što je zapravo scena koja je izmišljena od strane pisaca serije.  Pisci serije nisu mnogo pogriješili jer su tim potezom seriju učinili napetijom i dinamičnijom. A tijek radnje su vjerojatno promijenili kako bi se priča druge sezone razlikovala od prve sezone. Naime, obje priče su slične po tome što do vjenčanja dolazi onda kada su nevjenčani parovi uhvaćeni u izvanrednom kompromitirajućem položaju te su prisiljeni vjenčati se što je i uobičajeno za 19. stoljeće. U drugoj sezoni dodani su i likovi koji su izmišljeni i ne pripadaju radnji serije.

 

Već je poznato da je Netflix u seriju ubacio likove druge boje kože, a u drugoj sezoni to su sestre Edwina i Kate Sharma te njihova majka Mary. U knjizi su sestre Sharma bjelkinje dok su u seriji sestre indijskog podrijetla. Netflix je poznat po tome što u svojim serijama osuđuje diskriminaciju po bilo kojoj osnovi, a to radi tako da se u svakoj seriji pojavljuju likovi druge boje koža, što je i slučaj u seriji Bridgerton.

 

Iako mnogi imaju zamjerke na drugu sezonu serije, ja sam ju gledala s uživanjem. Nakon što sam pogledala drugu sezonu, bacila sam se na čitanje knjige kojom isto tako nisam bila razočarana. Ako ste prvo pročitali knjigu velika je vjerojatnost da ćete pomalo biti razočarani serijom jer se scenarij razlikuje od priče u knjizi. Pisci su izmjenom priče seriju učinili napetijom tako što su do samog kraja gledatelje držali u neizvjesnosti kako će se ljubavna priča Anthonyja i Kate na kraju završiti. Njihovoj ljubavnoj priči nije kraj jer su glavni glumci potvrdili da će se pojaviti i u sljedećim sezonama serije Bridgerton. Netflix je u svojoj službenoj izjavi potvrdio da će se serija Bridgerton na naše ekrana pojaviti s trećom i četvrtom epizodom što je odlična vijest za nas obožavatelje Bridgertona.

 

Fotografija: Screenshot Instagram Netflixuk

?>