Film

Tami je mlada djevojka slobodnog duha koju u rodnom San Diegu više ništa ne zadržava. Iako bez novca, odlučila je vidjeti svijet i posvetiti se svojoj ljubavi prema moru. Radeći razne poslove u malim gradićima uz ocean, zaradila je taman toliko da ju to odvede do sljedećeg odredišta.

Iako mislite da se ovdje radi o samo još jednom ljubavnom filmu, Podivljalo more je priča prema istinitom događaju o djevojci koju je ljubav prema voljenom Richardu tjerala da preživi sama na moru 41 dan, nakon što ih je tijekom plovidbe zahvatio uragan Raymond.

Zvijezda trilogije Različita, Shailene Woodley glumi Tami koja nakon odlaska iz San Diega upoznaje Richarda (Sam Claflin). Film započinje u središtu radnje, jahta s kojom su Tami i Richard trebali doploviti od Tahitija do Kalifornije potpuno je uništena negdje usred Pacifičkog oceana. Kroz cijeli film radnja prelazi sa njihova upoznavanja pa do oluje i iako bi takvo prevrtanje radnje filma moglo biti zbunjujuće ovdje je napravilo baš suprotno, prikazujući početak njihove ljubavne priče sve nas je više zanimalo što se zapravo dogodilo i povećava našu zainteresiranost za priču.

Nakon oluje Tami pronalazi Richarda kako pluta u moru, spašava ga i brine se o njemu. Ozlijeđeni Richard nije u mogućnosti pomoći Tami oko upravljanja neispravnom jahtom i sav dio posla obavlja sama. Kako su dani prolazili ponestajalo im je hrane pa zatim i vode, ali Tami ne želi odustati misleći kako će uspjeti spasiti Richarda kada stignu na kopno.

Kraj filma je zapravo najšokantniji dio, tada otkrivamo kako je Richard poginuo toga dana kada ih je zahvatila oluja, odnosno kada su sa jahtom uplovili u samo središte uragana Raymond. Richard pada preko palube i gubi mu se svaki trag. Tami tjednima preživljava čvrsto se držeći za sjećanje na voljenog Richarda, pronalazi snagu u zamišljanju da se brine o njemu i to ju održava na životu. Pronađena je nakon 41 dan kada se sa jahtom napokon počinje približavati kopnu.

Ova priča o dvoje ljudi koji pronalaze jedno drugo na drugom kraju svijeta, daleko od kuće, zapravo i nije priča o ljubavi. Ovo je priča o preživljavanju, snazi i volji za životom. Shailene Woodley ovom je izvedbom odigrala ulogu života i oživjela jednu istinski zadivljujuću priču djevojke koja je izgubila sve, ali sjećanje na ljubav je bio glas koji ju je tjerao da preživi. 

?>