Uncategorized

Ovaj tjedan posjetila sam prvi mačji kafić u Hrvatskoj, a možete ga pronaći u Zagrebu na adresi Kušlanova 6 pod simboličnim nazivom, Cat caffe.

Ukoliko volite mačke, ovo je pravo mjesto za vas jer se cijeli kafić vrti baš oko mačaka. Ono što vam dodatno može privući pažnju su čarobne kave, ali i vruće čokolade i razni napici prepuni šljokica, jednoroga i boja. No kafić ima i pravila ponašanja kojih se morate pridržavati ako želite biti dio mačjeg ambijenta. Jedno od pravila je da mačka mora ostvariti prva kontakt s vama. Zvuči tužno? Nimalo! Mačke su zaigrane i druželjubive pa će odmah doći do vas.

IMG_2899Još jedna od prednosti ovoga kafića je u tome što imaju otvorenu terasu gdje će vam društvo praviti čupavi stanovnici. Ako volite društvene igre, ovo je još jedan plus za kafić s obzirom da su police prepune igara. Kroz cijeli prostor možete vidjeti slatke detalje, lampice, mačje penjalice, ali i dezinfekcijska sredstva na svakom stolu što je iznimno važno ukoliko se želite družiti sa stanovnicima kafića.

Naime, sve mačke su stigle iz raznih Udruga, a neke su zbrinute s ulica. Ideja je pristigla putujući svijetom gdje su cat kafići ugodno prihvaćeni te je ovaj ‘naš’ pokušaj podizanja svijesti o mačkama u društvu.

?>