Glazba

Kako se osjećaš stvarajući glazbu? U kome ili čemu pronalaziš inspiraciju? Što za tebe znači pojam glazbe? – samo su neka od mnogobrojnih pitanja na koja nam je Martin Hadelan, dvadesetdvogodišnji student pedagogije te ujedno i mlada nada glazbene scene, dao odgovore.

Bila nam je iznimna čast ugostiti mladića koji je nedavno izdao svoj prvi singl pod nazivom „Sam svoja briga“. Pjesma je, kako on kaže, odraz njega samog odnosno sve njegove emocije i osjećaji preneseni prvo na papir, a zatim i u prekrasnu pjesmu koju svi imamo priliku slušati. Čvrsto vjeruje u to da jednom kada čovjek u životu pronađe ono što ga veseli onda se toga treba i držati te nikako ne puštati. Svatko će prije ili kasnije dobiti priliku da ugrabi svoju sreću, a on je to već učinio.

Svoju najveću inspiraciju i motivaciju, kao i podršku, dobiva od svoje djevojke, kojoj su u konačnici i posvećene sve njegove pjesme. Postoje tu i neki od stranih izvođača poput Eda Sheerana koji je uvelike utjecao na Martinov izbor žanra glazbe.

Energija i emocija koju uspijeva prenijeti na ljude svirajući i pjevajući je zaista zadivljujuća, a on sam tvrdi da to i jest njegov cilj; pokušati ljudima dočarati kako se zapravo osjećao u trenutku stvaralaštva. Iako svaki čovjek može interpretirati njegovu glazbu na drugačiji način, svakako je nedvojbeno da će njegova poruka uspjeti izazvat i pobudit empatiju u ljudima.

Ljubav prema glazbi počeo je razvijat još za vrijeme vrtićkih dana kada bi na improviziranim gitarama svirao, a ujedno i pjevao pjesme popularne grupe „Azra“. Zanimljiva je činjenica da je gitaru naučio svirati sam, uz pomoć videa objavljivanih na internetu, a tu i tamo koju knjigu koja bi sadržavala upute za učenje iste.

Uz fakultet i glazbu pronašao je i vremena za volontiranje na radionicama za djecu sa disleksijom i disgrafijom te ADHD-om i ADD-om. Još jedna od mnogobrojnih stvari u životu koje ga uveseljavaju. Za njega su djeca prekrasna i neiskvarena bića i veseli ga činjenica da uspijeva pridobiti njihovu pažnju i povjerenje i uzvratiti mnogo više ljubavi nego što je dobivaju.

Martinu želimo mnogo uspjeha u nastavku njegove karijere i svakako bismo voljeli da nastavi sa svojim stvaralaštvom i radom koji će, kako sada tako i budućnosti, uveseljavati mnoge!

?>