Glazba

Sinoć, zadnjeg dana kolovoza, na punom gradskom Trgu u sklopu Ljeta na Zrinskom nastupio je Rade Šerbedžija u pratnji benda Zapadni kolodvor. S nostalgičnim uvodom Šerbedžija se prisjetio zadnjeg posjeta Koprivnici prije desetak godina, čime je započeo koncert na otvorenom pred velikim brojem okupljenih ljudi.

 

DSC_0580

Budući da se ljeto općenito bliži kraju, tako dolazi i kraj ovogodišnjeg izdanja Ljeta na Zrinskom, na kojem se u zadnjih nekoliko mjeseci zaredao dobar broj koncerata na postavljenoj bini pokraj fontane. Iako nije posljednji, ovaj će koncert zasigurno najviše ostati u pamćenju. Ipak je Rade Šerbedžija poznat i renomiran umjetnik i glazbenik, koji se, osim poznatih balada i romantičnih stihova u svom stilu, prisjećao nekih anegdota iz svog života, koje je podijelio s publikom.

DSC_0713

Poseban je to događaj koji je mnoge razveselio, ali i raznježio. Među poznatijim pjesmama – Barbara, Ne daj se Ines, Povratak ratnika – našle su se i poznate obrade, ali i posvete poznatim glazbenicima, primjerice Arsenu Dediću, Johnnyju Štuliću i Balaševiću. Rade je inače poznat po stvaranju posebne atmosfere i prisnog odnosa s publikom te po iznimnoj prisutnosti na pozornici, zbog koje je s razlogom bio centralna ličnost ne samo ovog koncerta, već i cijeloga ovogodišnjeg Ljeta na Zrinskom.

?>