Uncategorized

Pravo je vrijeme za šetnju i druženje na svježem zraku. Konačno nam je došlo lijepo vrijeme i možemo reći, da je ljeto blizu. Parkovi su prepuni šetača, vozača bicikla i pasa. Psi su preplavili Koprivnicu i dali joj ljepšu i bolju atmosferu. Biciklist uz sebe ima psa, pored pješaka graciozno hoda njegov ljubimac, a i u kafićima su dobrodošli. Vjerno sjede uz svoje vlasnike dok oni bez brige i opušteno pričaju s prijateljima uz čašu osvježavajućeg pića. Oni pak, ta mala preslatka bića, jezik su izbeljili jer im je vruće. Traže svoje mjesto u hladu da se sakriju od prevelikih vrućina i sunca koje i njima zadaje glavobolje.

Dobri su, slušaju svoje najbolje prijatelje, svoje vlasnike i prave im društvo i rade bolju atmosferu. Igraju se u parku, trčkaraju i bezbrižno uživaju dok im njihovi vlasnici poklananjaju veliku ljubav i prijateljstvo.

Po kiši ih se nije moglo vidjeti, ali prve zrake sunca i lijepo vrijeme, kao da su ih istjerali iz kuće. Psi su natjerali svoje vlasnike na šetnju po svježem zraku i dali im povod za zdrav život. Oni kao da govore da žele prošetati. Gledaju vas svojim predivnim očima punim zahvalnosti što brinete o njima i mole vas da izađete jer se žele igrati i provoditi vrijeme s vama.Nisu li oni zapravo oni koji potiču na dobro raspoloženje, zdrav život i dobru atmosferu? Ne izmame li vam osmijeh na lice kad ih vidite sretne i zadovoljne? S tim se neće složiti jedino oni koji ih ne vole.

Ali jedno će uvijek vrijediti „Pas je čovjekov najbolji prijatelj“. I obratno.

 

?>