Akademska čestitost

Sveučilište Sjever u Koprivnici domaćin je prvih Znanstvenih susreta na Sjeveru pod nazivom Jezik književnosti, znanosti i medija. Međunarodni znanstveni skup trajat će od 21. do 22. listopada, a organiziran je povodom 80. rođendana akademika Milivoja Solara.

Koprivnički akademik i autor tridesetak knjiga, Milivoj Solar,  održat će uvodno izlaganje na temu „Umjetnost danas?“ gdje će govoriti o pitanju odnosa nacionalnog jezika i kulture i suvremene globalne kulture novih medija. Otvorenje s uvodnim predavanjem počinje u petak, 21. 10., u 10 sati.

Na ovom skupu sudjelovat će šezdesetak izlagača koji će, po tematskim sekcijama,  održavati predavanja koja će se doticati tema iz područja povijesti, književnosti, komparatistike, interpretacije između teorije i praske te filozofije mita nekad i danas.

Osim koprivničkih nastavnika i profesora Sveučilišta Sjever, predavanja će održati i poznati književnik Pavao Pavličić, profesorica i autorica “Kronotop hrvatskoga performansa – od Travelera do danas” Suzana Marjanić, kao i mnogi drugi profesori, autori i znanstvenici šireg i užeg područja tematskih cjelina koje će se obrađivati na skupu.

Sami susreti se nastavljaju i u subotu s početkom u 10 sati, a završavaju istoga dana u 13:30.

?>