DRUŠTVO

U utorak 23. listopada na prvoj ovogodišnjoj Pressedanovoj tribini gostuje Tihomir Ladišić, direktor programa N1 Zagreb, hrvatskog kanala brzo rastuće regionalne televizije partnerski povezane s velikim CNN-om.

Ladišić se novinarstvom počeo baviti na HRT-u početkom 1990-ih, pekući zanat kroz Domovinski rat i porođajne muke hrvatske demokracije. Nakon što je gotovo 15 godina gradio voditeljsku i uredničku karijeru u nekima od najgledanijih emisija toga vremena, beskompromisna privrženost istini donijela mu je suspenziju u matičnoj kući, a dotad čvrsto etablirane novinarske kvalitete pomogle su mu da smjesta dobije angažman na Fox News Channelu. Kao producent i novinar okušao se u izvještavanju iz Iraka, Afganistana i drugih ratom zahvaćenih dijelova Bliskog istoka.

Vrativši se na HRT shvatio je da na najvećem hrvatskom javnom mediju nema sluha za nove ideje i moderan pristup informativnom programu kakav je zamislio. Njegova potraga za medijskom platformom koja bi mu omogućila da realizira svoje ideje na kraju ga je dovela na N1, televiziju koja mu je omogućila da konačno kreira informativni program budućnosti: prenositi najnovije informacije u realnom vremenu, gledateljima vijesti dostaviti odmah i uživo, te biti najbrži u obradi svih relevantnih tema.

Ladišić je putem pokupio i godišnju nagradu HRT-a te godišnju nagradu Hrvatskog novinarskog društva, a u Koprivnicu dolazi kako bi sa studentima Sveučilišta Sjever pokušao otkriti kakvo je danas hrvatsko novinarstvo i odgovoriti na pitanje kakvo bi ono trebalo biti. Koprivnica, 23. listopada, dvorana A108 u 17 sati, Tihomir Ladišić gostuje na Pressedanovoj tribini „Novinarstvo kakvo bi trebalo biti“.

?>